Hírek

Román Filmhét 206: Megkezdődött a 11. filmhét az Urániában

mungiu_erettsegiÖt alkotást mutat be a magyar közönségnek a közelmúlt román filmjeiből válogatva a 11. Román Filmhét, amely az Érettségi című film vetítésével kezdődött meg kedd este az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Az ötnapos rendezvényen Cristian Mungiu Érettségi című alkotása mellett a közönség láthatja az Orizont című thrillert és a Sieranevada című filmet. A programban szerepel az Újra otthon és a Bukarest Non-stop című alkotás is.

Marius Lazurca Románia magyarországi nagykövete a filmhét keddi budapesti megnyitóján arról beszélt, hogy a kortárs román filmművészet fiatal rendezői változatos filmeket alkotnak, mégis közös pont műveikben a mai román világ kegyetlen és nyers bemutatása. Ez egy gyógyulási folyamat része, megmutatja azokat a lehetőségeket, ahová eljuthatunk – mondta. Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára a filmhét megnyitóján a magyar és a román filmek nemzetközi sikereiről és a két ország filmszakmájának együttműködéséről beszélt.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com