Hírek

Megkezdődött a 23. Országos Diákfilmszemle

diakfilmszemle Több mint 130 nevezés érkezett a 23. Országos Diákfilmszemlére, amelyet vasárnapig rendeznek meg Budapesten az Aranytíz Kultúrházban.

Merza Gábor fesztiváligazgató az esemény szerdai hivatalos megnyitóján hangsúlyozta, hogy idén három kategóriában fogadtak nevezéseket: általános iskolások, középiskolások és fiatal filmesek küldhették be munkáikat.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a jelentkezők 20 percnél rövidebb alkotásai előzsűrizés nélkül kerültek a szemle programjába, míg a 20 percnél hosszabb filmek előzsűrizésen estek át. Mint elmondta, nem volt meghatározva az alkotások témája. „Ez még egy olyan időszak a fiatalok számára, amikor fontos, hogy szabadon csinálhassanak azt, amit szeretnének, amit akarnak, és ez látszik is a filmeken, amelyek között nagyon jó alkotás is szerepel” – hangsúlyozta.

Elmondta, hogy a kedden kezdődött szemlén minden nap a filmvetítések után bárki számára nyitott konzultációt tartanak a résztvevőkkel, a zsűri tagjaival és az alkotókkal, hasznos tanácsokkal látják el a fiatal filmeseket. A díjkiosztót vasárnap tartják, most először pénzjutalmat is adnak, a Nemzeti Magyar Filmalap támogatásának köszönhetően.

A Polifilm Műhely Közhasznú Alapítvány, az Aranytíz Kultúrház és a Ház a Réten Közhasznú Kulturális Egyesület 23. alkalommal rendezi meg filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét. Az esemény hivatalos oldalát itt találjátok.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com