Hírek

Meglepők az első reakciók Az Igazság Ligája rendezői változata kapcsán

Jared Leto ismét Joker bőrébe bújik az újravágott Az Igazság Ligájában

A DC nagy dobásának indult, de a stúdió nem bízott Zack Snyder verziójában – évekkel később úgy döntöttek, mégis véglegesítik az eredeti víziót. Az Igazság Ligája rendezői változatát március 18-án mutatják be (itthon az HBO GO szolgáltatón), ám pár újságíró már megtekinthette a filmet. Rövid véleményük pedig egy jobb filmet jelez, mint amit 2017-ben láthattak a nézők.

Rendszeresek az olyan cikkek nagyon várt premierek előtt, melyben többnyire pozitív Twitter-bejegyzéseket gyűjtenek össze a gálavetítésekről. Kiváló módszer ez arra, hogy kedvet csiholjon a filmhez, hiszen már arcok tartoznak a véleményekhez, ám ilyenkor is korai eldönteni, az általános közvélemény mit gondol majd a végeredményről.

Zack Snyder Az Igazság Ligája változata ugyanis már most a gyűlölt és imádott jelzőkkel bír:

folyamatos viták tárgya a film megjelentetése, így a filmrajongói körökben nagy tétje van egy ekkora projekt sikerének. Bármilyen is lesz a film, egy „na, én megmondtam!” gesztussal valamelyik oldal úgyis pózolni fog, legyen jó vagy rossz az alkotás.

A Collider stábja és a laphoz közel álló kritikusok már megtekintették a 241 perces filmet, és megosztották gondolataikat.

 

„A SnyderCut tele van sosem látott jelenetekkel, amit sokan fognak imádni. Sokkal jobb film, mint a mozikba küldött verzió volt. Ég és föld a különbség. Ezzel együtt fogalmam sincs, hogy mutathatták volna ezt be moziban, de HBO Maxra tökéletes.”

„A Zack Snyder: Az Igazság Ligája egy erősebb vágás, minden bizonnyal. Igen, hosszú, de a 4 órás játékidőt értelmesen töltik ki. A 2017-es változatnak elnéztük, hogy a szuperhősök milyen könnyen összeállnak, hiszen egy csapatfilm volt. Itt azonban őszintébb módon találnak egymásra, értik meg a másikat és tanulnak meg csapatként működni, hiszen mindegyiküknek van miért harcolni. Elképesztő volt, ahogy a 2017-es film jelenetei sokkal erősebben hatottak itt.”

„Igazán élveztem. Egyszerre különbözik és hasonlít az eredeti filmre, de szinte minden változtatás és bővítés gazdagítja a karaktereket és a történetet. Jobbak a motivációk, nagyobb a tét. Tömény, de magasabb szintű élmény, mely megérte a várakozást.”

„A Zack Snyder: Az Igazság Ligája” a DC variációja A Gyűrűk Urára. Ilyen egyszerű. Epikus és grandiózus, kiváló alakításokkal, különösen Ray Fisher emelkedik ki. Junkie XL csodálatos zenéje és Zack Snyder rendezése a DC fanok álomfilmjét hozta létre.”

 

A Zack Snyder: Az Igazság Ligája kritikája a hétvégén várható a Filmtekercs.hu-n.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com