Hírek

Megnyílt Kína első Dolby Cinema prémium mozija

Logo_Dolby_CinemaMegnyílt csütörtökön Ázsia első Dolby Cinema prémium mozija Kínában. Az ország legnagyobb mozilánca, a Wanda decemberig összesen tíz Dolby mozit akar üzembe helyezni – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A Wanda Mozilánc a Liaoning tartománybeli Dalianben nyitotta meg az első csúcstechnológiával felszerelt Dolby Cinema filmszínházat, amelyben először a Warcraft (alsó képen) című filmet vetítik. A második Dolby mozi a napokban Csangcsunban nyílik meg, de hamarosan Csungcsingben és Csinanban is elkészül egy-egy újabb Dolby mozi.

A Wanda és a Dolby cég januárban jelentette be, hogy a következő öt évben száz Dolby mozi nyílik Kínában. A Wanda decemberre tíz Dolby filmszínházat ígért Kínában, az új mozikból Pekingbe és Csengtuba is jut majd.

warcraft_2A Dolby két éve kezdte el kiépíteni az IMAX-szal versengő csúcsmozis hálózatát. A prémium mozibrand vetítőit különleges nézőtérrel, a legkorszerűbb Dolby Vision-technológiával és Dolby Atmos hangrendszerrel szerelik fel. Jelenleg 20 ilyen mozi üzemel már az Egyesült Államokban, amelyek a Dolby Cinema AMC moziláncához tartoznak, s év végéig a számuk harmincra nő. Európában négy Dolby Cinema működik.

A Wanda Mozilánc – a Wanda Csoport tagja – 311 filmszínházat üzemeltet Kínában, de Ausztráliában, Új-Zélandon is találhatók mozijai, összesen 2700 vetítőterme van.

Hirdetés

Hirdetés