Hírek

Megoldatlan műkincsrablásról készít filmet José Padilha

José Padilha a Sony-nál egy olyan műkincsrablásról szóló igaz történetet dolgoz fel, ahol a tárgyakat később sosem találták meg.

1990-ben történet az eset, ahol is a bostoni Isabella Stewart Gardner Múzeum két férfi tört be rendőrnek álcázva magukat. Az őröket megkötözése után 13 értékes művészeti alkotást loptak el a helyszínről egy óra alatt. Ez az USA történetének legnagyobb vagyonbűnözése, mely során 500 millió dollárt meghaladó értékben loptak, emellett pedig

a legnagyobb megoldatlan ügyek közt tartják számon.

Elit halálosztók

José Padilha erről az izgalmas és rejtélyes rablásról készít filmet. A rendező 2008-ban az Elit halálosztókkal futott be, melyért díjat is kapott a Berlinale filmfesztiválon. Miután a film folytatását is leforgatta, Hollywood is felfigyelt rá. A Robotzsaru-remakeje azonban nem aratott osztatlan sikert. Jelenleg a Narcos című Netflix-sorozat produceri teendőit látja el, valamint Entebbe című repülőgép eltérítős filmje utómunkáival foglalkozik, mely jövő tavasszal kerül a mozikba.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..