Hírek

Megrendelték az Alapítvány második évadját

Még csak négy epizódot láthattunk az Apple TV+ Asimov-adaptációjából, az Alapítványból, de a streaming-szolgáltató már áldását adta a folytatásra.

Úgy tűnik, nem fürdött be az Apple TV+ az Alapítvány feldolgozásával – hiába üt el a sorozat az alapul szolgáló mű hangsúlyaitól és szellemiségétől. Isaac Asimov sci-fi klasszikusát sikerült az keményvonalas tudományos fantasztikum iránt kevésbé érdeklődők számára befogadhatóvá emészteni.

A közönség kiszélesítése azonban azt eredményezhette, hogy sok Asimov-rajongó épp emiatt nem tud mit kezdeni az „űrbéli Trónok harca” világával.

Az Apple TV+ szolgáltató – melynek sikersorozatai közt szerepel az Emmy-díjakkal is elismert Ted Lasso, valamint a The Morning Show – nem titkolt célja, hogy új zászlóshajót avasson exkluzív tartalmai közt. Az Alapítvány nyolc részes első évadján látszik a pénz, gyönyörűszép világot teremtettek az alkotók. Jared Harris és Lee Pace neve pedig garancia lehet arra, hogy a színészi játék terén is vár valami izgalmas a nézőkre.

Jared Harris az Alapítvány című sorozatban

Az írók egyike, David S. Goyer (Batman: Kezdődik!, Az acélember) azt ígérte, a második évadban Asimov további emlékezetes karaktereit is megjelenítik majd. Goyer emellett azt is kifejtette, rendkívül örömtelinek tartja, hogy a sci-fi író briliáns munkái most egy vadonatúj generációhoz is eljutnak.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés