Hírek

Fordulat: mégsem Johnny Depp bántalmazta a feleségét, hanem fordítva?

Johnny Depp és Amber Heard válása az egyik legkegyetlenebb celebpárbaj, amit az utóbbi években láthattunk. A mindkettőjük karrierjére kihatással lévő jogi hercehurca azonban meggyőző új bizonyítékokkal gazdagodott.

Johnny Depp és Amber Heard egy 2011-es film, a Rumnapló forgatásán dolgozott együtt, ott bontakozott ki szerelmük, ami később, 2015 februárjában házassággá kovácsolódott. A beszámolók szerint szenvedélyes viszony volt az övék, ami sokszor jelentett vitatkozásokat, és előfordult, hogy fizikai útra is terelődött a veszekedés. Heard 2016-ban nyújtotta be a válókeresetet, és távoltartási végzést is kért Deppre, aki állításai szerint verbális és fizikai bántalmazásban részesítette őt a kapcsolat ideje alatt, gyakran drog vagy alkohol hatása alatt.

Heard még fotókkal is igyekezett bizonyítani, milyen sérüléseket szenvedett el Depp kezeitől.

A rajongók is hasonló háborúkat vívtak egymással: ki a férj, ki a feleség pártját fogta. Egyesek azt akarták, rúgják ki a nőt az Aquamanből, mások a Legendás állatoktól szerették volna Deppet távol tartani. Utóbbit végül menesztették is filmszériájából, A Karib-tenger kalózaiból az esetek hallatán, és egy krimije, a City of Lies azóta sem került napvilágra.

Amber Heard

Az események azonban meglepő fordulatot vettek 2019-ben, amikor Johnny Depp bejelentkezett, hogy egy 50 milliós rágalmazási váddal vegyen elégtételt volt feleségén. A tárgyalások most kezdődtek meg, Depp kórházi felvételeket is csatolt, melyen szintén láthatók sérülései, köztük csonkolt ujja is, mely egy civakodás során sérült meg, mikor Heard nekihajított egy üveget. Egy gyerekkórházi látogatáson Depp viccelődött is ezzel, hogy éhes volt, ezért harapott egyet az ujjából. A hírek hallatán nagyon másképp fest ez a válasz.

A leginkább árulkodó bizonyíték azonban egy 2015-ös párterápiás hangfelvétel, ahol Depp beszél elvadult házasságukról, melyben néha muszáj elmennie otthonról, amikor kitör a balhé – félve, hogy meggyilkolják egymást. Heard ezután kijelenti:

„Nem tudom megígérni, hogy nem foglak bántani, néha olyan k**va mérges vagyok, hogy elvesztem a kontrollt.”

Később a felvételen be is szól Deppnek, aki egyszer elmenekült egy ilyen vitahelyzetből, amit a nő kezdett: „Egy kis beszari vagy! Nőj fel, Johnny!”

"PIRATES OF THE CARIBBEAN: DEAD MEN TELL NO TALES"..The villainous Captain Salazar (Javier Bardem) pursues Jack Sparrow (Johnny Depp) as he searches for the trident used by Poseidon..Ph: Film Frame..©Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
Johnny Depp A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja című filmben

A beszélgetés meghallgatható és elolvasható a Daily Mail oldalán. A tárgyalások még folynak, de a rajongók a kiszivárgott infók alapján már gyűlnek Johnny Depp védelmére a #JusticeForJohnnyDepp hashtag alatt, miközben a médiában alig ver visszhangot az eset. Sokan már évek óta védik a színészt, aki most tetemes mennyiségű bizonyítékot szállított le, és ezzel kifordította az addig megjelent narratívát a gonosz alkoholista férjről és az abuzált feleségről. A végső ítéletet azonban még korai lenne meghozni.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com