Hírek

Mégsem Spielberg rendezi az ötödik Indiana Jones-filmet

Bár mindeddig úgy tudtuk, az első négy Indiana Jones-részhez hasonlóan a folytatást is a legendás Steven Spielberg dirigálja, most kiderült, hogy a rendező önként lemondott a székéről. Már megindultak a találgatások, ki veszi át a helyét – James Mangold, a Logan és Az aszfalt királyai alkotójának neve is felmerült.

A franchise 39 éves története során először nem Spielberg fogja rendezni a soron következő Indiana Jones-filmet – tudtuk meg a Variety-től. A helyettesítésről egyes források szerint James Mangold tárgyal. Spielberg persze nem hagyja el teljesen a projektet, producerként továbbra is felügyeli – úgy érzi azonban, hogy ideje az új generáció bevonásával új megközelítést adni a történetnek.

Szerencsére Harrison Ford nem így gondolja, és a régi motorosok képviseletében továbbra is csattogtatja az ostort. Miközben új filmjét, A vadon hívó szavát promótálta, már arról beszélt a CBS Sunday Morningjában, hogy két hónapon belül elkezdi a régészprofesszor kalandjainak forgatását. Egy nappal később a HeyUGuys-nak mondta, hogy a projekt még mindig naptáregyeztetési gondokkal küzd és a forgatókönyv sem tekinthető még késznek, de mindenki rajta van, hogy ezeket az problémákat mihamarabb orvosolják.

A legutóbbi Indiana Jones-filmet, a Kristálykoponya királyságát 2008-ban mutatták be, azóta folyamatosan érkeznek hírek a folytatásról. A filmet egy ideig A múmia és az Angyalok és démonok szerzője, David Koepp forgatókönyvíró írta, tőle vette át Jonathan Kasdan, Az elveszett frigyláda fosztogatóit jegyző Lawrence Kasdan fia. Ekkor már másodjára csúszott a projekt, jelenleg 2020 július 9-ére várjuk a premiert.

 

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya