Hírek

Mégsem Spielberg rendezi az ötödik Indiana Jones-filmet

Bár mindeddig úgy tudtuk, az első négy Indiana Jones-részhez hasonlóan a folytatást is a legendás Steven Spielberg dirigálja, most kiderült, hogy a rendező önként lemondott a székéről. Már megindultak a találgatások, ki veszi át a helyét – James Mangold, a Logan és Az aszfalt királyai alkotójának neve is felmerült.

A franchise 39 éves története során először nem Spielberg fogja rendezni a soron következő Indiana Jones-filmet – tudtuk meg a Variety-től. A helyettesítésről egyes források szerint James Mangold tárgyal. Spielberg persze nem hagyja el teljesen a projektet, producerként továbbra is felügyeli – úgy érzi azonban, hogy ideje az új generáció bevonásával új megközelítést adni a történetnek.

Szerencsére Harrison Ford nem így gondolja, és a régi motorosok képviseletében továbbra is csattogtatja az ostort. Miközben új filmjét, A vadon hívó szavát promótálta, már arról beszélt a CBS Sunday Morningjában, hogy két hónapon belül elkezdi a régészprofesszor kalandjainak forgatását. Egy nappal később a HeyUGuys-nak mondta, hogy a projekt még mindig naptáregyeztetési gondokkal küzd és a forgatókönyv sem tekinthető még késznek, de mindenki rajta van, hogy ezeket az problémákat mihamarabb orvosolják.

A legutóbbi Indiana Jones-filmet, a Kristálykoponya királyságát 2008-ban mutatták be, azóta folyamatosan érkeznek hírek a folytatásról. A filmet egy ideig A múmia és az Angyalok és démonok szerzője, David Koepp forgatókönyvíró írta, tőle vette át Jonathan Kasdan, Az elveszett frigyláda fosztogatóit jegyző Lawrence Kasdan fia. Ekkor már másodjára csúszott a projekt, jelenleg 2020 július 9-ére várjuk a premiert.

 

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com