Hírek

Daniel Craig bokasérülése miatt nem csúszik az új Bond-film

Bokasérülést szenvedett Daniel Craig a huszonötödik Bond-film forgatásán. Noha a színészre egy kisebb műtét vár, a film csúszásától nem kell tartani: a premierdátuma változatlan marad.

A huszonötödik, egyelőre cím nélküli Bond-filmet jelenleg Jamaicában forgatják – ez az első helyszín a világ körüli munkálatok közül. A problémák azonban máris felütötték a fejüket: James Bond hatodik és jelenlegi megformálója, Daniel Craig bokasérülést szenvedett a forgatás közben, és műtétre szorul – értesült a Collider.

Craig sérülése szerencsére nem súlyos, a kisebb orvosi beavatkozást két hét lábadozás követi majd. A film forgatása azonban ezzel nem áll le. A rendező, Cary Joji Fukunaga valószínűleg olyan jeleneteket vesz majd fel a brit színész kényszerpihenője alatt, amelyekben Bond nem szerepel, vagy pedig helyettesíthető dublőrrel, például távoli felvételek erejéig. Jamaica már csak azért is különleges helyszín a széria életében, mert Ian Flemming itt írta valamennyi James Bond-regényét.

Az író Ian Flemming villája ma a Goldeneye Hotel része.

A huszonötödik Bond-filmnek már így is kijutott a nehézségekből. A film eredeti rendező-forgatókönyvíró párosa, Danny Boyle és John Hodge kreatív nézeteltérésekre hivatkozva tavaly otthagyta a produkciót. A forgatókönyvet ezután Neal Purvisre és Robert Wade-re bízták, akik már járatosak a titkos ügynökök világában: dolgoztak az angol kém legutóbbi négy kalandján, de A világ nem elégen vagy a Halj meg máskoron is. A forgatás megkezdése előtt csatlakozott hozzájuk a Fleabag és a Megszállottak viadala írója, Phoebe Waller-Bridge is, hogy finomítgasson a szkripten.

Az egyelőre Bond 25 munkacímen futó film várható bemutatója 2020. április 8-án lesz, és remélhetőleg, ahogy a készítők ígérik, ez tényleg nem változik további szerencsétlen események miatt. Daneil Craig utoljára bújik az angol ügynök öltönyébe, az ellenfelét Rami Malek fogja alakítani. Rajtuk kívül Ana de Armas, Naomie Harris, Ralph Fiennes, Lea Seydoux és  Ben Whishaw is szerepelni fog a filmben.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.