Hírek

Megszakad a szívünk, de közben néha nevetünk is – megindító előzetest kapott az Our Friend

Az Oscar-díjas Casey Affleck, Dakota Johnson és Jason Segel főszereplésével készült Our Friend egy hihetetlen, de igaz barátság történetét meséli el, az előzetes pedig nem hagy kétséget afelől, hogy bizony ennél a filmnél szem nem marad majd szárazon. És már nem is kell sokat várnunk rá, hogy teljes egészében láthassuk.

Közhely, de jelen esetben igaz, hogy a leghihetetlenebb történeteket gyakran a valóság írja. Az Our Friend az Esquire The Friend: Love Is Not a Big Enough Word című írását veszi alapul, ami a Teague család rendkívüli történetét dolgozza fel – írja a Comingsoon.net. A 2015-ös, díjnyertes cikket ráadásul maga Matt Teague írta, akit a filmben Affleck alakít.

Nicole (Dakota Johnson – Sóhajok, Cukorsólyom) és Matt (Casey Affleck Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford, A régi város) házasok, van két kislányuk, boldogan élnek – mígnem kiderül, hogy Nicole végső stádiumú rákban szenved. A tragédia következtében a feleség kórházba kerül, Matt pedig egyedül marad a háztartási teendőkkel és gyerekneveléssel. A házaspár ősidők óta legjobb barátja, a Jason Segel (Dispatches from Elsewhere, Így jártam anyátokkal) alakította

Dane ezért úgy dönt, addigi életét „beszünetelteti”, hogy minden idejét a családdal töltse.

Amellett, hogy lelki támaszt nyújt, segít nagyjából mindenben, amiben csak tud a főzéstől kezdve a takarításon át a gyerekek házijáig. És mindent megtesz azért is, hogy amennyire csak lehet, egy kis örömet és nevetést csempésszen a mindennapokba.

A filmet Brad Ingelsby forgatókönyvéből Gabriela Cowperthwaite rendezte, aki korábbi filmjeinél is elsősorban a valóságból merítkezett. 2013-as dokumentumfilmje, a Blackfish főszereplője a világ legnagyobb, fogságban tartott kardszárnyú delfine, Tilikum, akit húsz éven át kínoztak – és aki három embert megölt. Cowperthwaite 2017-es életrajzi háborús drámája, a Megan Leavy pedig az Amerikai Tengerészgyalogos tizedes és a mellé besorolt Rex nevű katonakutya párosának különleges kapcsolatáról szól. Joggal remélhetjük, hogy a szívhez szóló megtörtént események feldolgozásában jártas Cowperthwaite-nél az Our Friend is jó kezekben lesz.

Az Our Friend világpremierje 2019-ben volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, a szélesebb közönség előtt pedig 2021. január 22-étől lesz látható a mozikban és PVOD formátumban.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés