Hírek

Megtalálták, ki játszhatja Elvis Presley-t

Baz Luhrmann hosszú keresgetés után végre meglelte Elvis Presley-jét a relatíve ismeretlen Austin Butlerben.

Luhrmann 2013 óta nem jelentkezett filmmel, de lassan elkezdheti forgatni a rock ’n’ roll királyának élettörténetéről szóló alkotását. A rendező végül a 27 éves amerikai színészben, Austin Butlerben találta meg Elvisét. A szerepre korábban olyan színészek voltak esélyesek, mint Ansel Elgort, Miles Teller, Aaron Taylor-Johnson vagy a One Direction nevű fiúbandából ismert Harry Styles. Mindegyik nagyobb név, mint Butler, akinek legismertebb projektje eddig a Carrie naplója és a Shannara: A jövő krónikája című sorozatok voltak.

Butlert láthatjuk idén Tarantino Volt egyszer egy Hollywoodjában

és Jim Jarmusch The Dead Don’t Die című zombis vígjátékában. Luhrmann nem véletlenül kereste olyan sokáig színészét. Szüksége volt egy olyan művészre, aki képes mind a fizikai megjelenést, gesztusokat és fellépést átadni, és a hangja is passzol a legendás énekeséhez. Emellett pedig kell, hogy a színész át tudja adni Elvis belső sérülékenységét. Butler pedig az összes elvárásnak eleget tett a rendező szerint.

Austin Butler

Austin Butler nem más, mint Tom Hanks oldalán játszhat majd, aki Elvis menedzserét alakítja. Kettejük kapcsolata lesz a film fókuszában a sztár felemelkedésének története mellett. Az egyelőre cím nélküli alkotást jövőre kezdik forgatni Queenslandben, és a Moulin Rouge! és A nagy Gatsby idején neki dolgozó produkciós dizájnerét is viszi magával a rendező.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya