Hírek

Megtalálták, ki játszhatja Elvis Presley-t

Baz Luhrmann hosszú keresgetés után végre meglelte Elvis Presley-jét a relatíve ismeretlen Austin Butlerben.

Luhrmann 2013 óta nem jelentkezett filmmel, de lassan elkezdheti forgatni a rock ’n’ roll királyának élettörténetéről szóló alkotását. A rendező végül a 27 éves amerikai színészben, Austin Butlerben találta meg Elvisét. A szerepre korábban olyan színészek voltak esélyesek, mint Ansel Elgort, Miles Teller, Aaron Taylor-Johnson vagy a One Direction nevű fiúbandából ismert Harry Styles. Mindegyik nagyobb név, mint Butler, akinek legismertebb projektje eddig a Carrie naplója és a Shannara: A jövő krónikája című sorozatok voltak.

Butlert láthatjuk idén Tarantino Volt egyszer egy Hollywoodjában

és Jim Jarmusch The Dead Don’t Die című zombis vígjátékában. Luhrmann nem véletlenül kereste olyan sokáig színészét. Szüksége volt egy olyan művészre, aki képes mind a fizikai megjelenést, gesztusokat és fellépést átadni, és a hangja is passzol a legendás énekeséhez. Emellett pedig kell, hogy a színész át tudja adni Elvis belső sérülékenységét. Butler pedig az összes elvárásnak eleget tett a rendező szerint.

Austin Butler

Austin Butler nem más, mint Tom Hanks oldalán játszhat majd, aki Elvis menedzserét alakítja. Kettejük kapcsolata lesz a film fókuszában a sztár felemelkedésének története mellett. Az egyelőre cím nélküli alkotást jövőre kezdik forgatni Queenslandben, és a Moulin Rouge! és A nagy Gatsby idején neki dolgozó produkciós dizájnerét is viszi magával a rendező.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya