Hírek

Megtalálták a Suicide Squad 2. rendezőjét

Hosszas találgatások után úgy néz ki, megvan a végső befutó a tavalyi év egyik legtöbbet hype-olt képregényfilmje, a Suicide Squad – Öngyilkos osztag második részének rendezői posztjára.

Gavin O’Connor fogja dirigálni Will Smith-t és csapatát az Öngyilkos osztag folytatásában. O’Connor első látásra megfelelő választásnak tűnik, bár filmográfiaja nem a legkiegyensúlyozottabb. Neki köszönhetjük Tom Hardy és Joel Edgerton remek MMA-filmjét a Warrior – A végső menetet, de ugyanúgy a teljesen felejthető és összecsapott Jane Got a Gun is az ő nevéhez fűződik. Legutóbb tavaly mutatták be filmjét, A könyvelőt Ben Affleck főszereplésével – melynek folytatása már előkészületben van.

A rendező emellett a film forgatókönyvéért is felel.

Korábban Jaume Collet-Serra (A zátony) és az Oscar-díjas Mel Gibson (A fegyvertelen katona) neve is felmerült a direktori székbe – ám Gavin O’Connor egyelőre egy sokkal átgondoltabb választásnak bizonyul.

A Warner és a DC nagyon fontosnak tartja a képregényfilmet, ezért lehet, hogy a Shazam! mellett ennek forgatása kezdődhet meg 2018-ban. 2019-ig azonban biztos nem látunk a Suicide Squad 2.-ből semmit. Remélhetőleg a sok idő elég lesz egy ütős szkript elkészítésére is.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya