Hírek

Utólag megváltoztattak a legújabb Mission: Impossible címét

mission impossible leszámolás

Igazi kapkodás az, amit a Paramount leművel a Mission: Impossible – Leszámolás, első rész körül a mozipremiert követően. A külföldi streaming-megjelenést követően a film címét is átírták – adta hírül a Variety.

Jaj, a kényszereseknek! Hiába vette meg valaki DVD-n vagy Blu-Ray lemezen a Mission: Impossible moziszéria hetedik darabját, amelynek borítóján látható az „első rész” felirat, a folytatás nem fogja követni ezt a címadási hagyományt. A 2023 nyarán bemutatott produkció ugyanis sajnos anyagi bukás lett a Paramount filmstúdiónak, hiába rajongta körbe a szakma. Ehhez az is kellett, hogy a COVID alatt gyártott projekt költségei annyira elszaladjanak, hogy körülbelül 300 milliót tapsoljanak el Tom Cruise újabb kalandjára. A lehetetlen küldetés egy ekkora költségvetésű produkciót sikerre vinni – James Cameron legyen a talpán, akinek sikerül.

Hogy mik lehettek a Leszámolás, első rész anyagi buktájának további okai? A Barbie és az Oppenheimer bemutatója konkrétan az összes nézői érdeklődést megszerezte, de emellett a stúdió utólag azt a döntést is megbánta, hogy számozott felvonásként hivatkozott az új filmre – ahogy anno a Harry Potter és Az éhezők viadala szériák is megpróbálták. A Paramount+ streaming-szolgáltatón e hónapban jelenik meg a film,

ahol az új címe csak simán Mission: Impossible – Leszámolás lesz.

Már korábban is jöttek arról pletykák, hogy a 2025-ben érkező nyolcadik epizód nem Leszámolás, második rész címen érkezik a mozikba, így ez mostantól szinte borítékolható. Az utólagos variálgatás sajnos kellemetlen kényszerkorrekciónak tűnik a stúdió részéről, akik leginkább a film premierjének rossz időzítése miatt szívták meg durván – bár sokak szerint a Leszámolás eleve nem sikerült annyira jól, mint például a széria előző része, az Utóhatás.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com