Hírek

Megvan a következő Star Trek mozifilm rendezője

Noah Hawley írja és rendezi a következő Star Trek filmet.

Fargo és a Legion alkotóját, Noah Hawley-t kérte fel a Paramount a következő Star Trek mozifilm megírására és megrendezésére is. A film részletei persze még nem ismertek – írja a Variety.

A lap forrásai szerint visszatér majd az Enterprise fedélzetére Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban és Zoe Saldana is.

J.J. Abrams, a sorozat újraindítója természetesen ismét irányítani fogja a projektet saját Bad Robot produkciós cégén keresztül. A rebootolt Star Trek sorozatnak ez lesz a negyedik darabja. A stúdió már tavaly is megpróbálkozott a projekt elindításával; akkor S.J. Clarkson rendezte volna a filmet és Chris Hemsworth is szerepelt volna, ám nem sikerült velük megállapodást elérni.

A Paramount emellett egy másik Star Trek filmet is fejleszt, aminek a jelenlegi állás szerint semmi köze sincs Hawley leendő filmjéhez: Quentin Tarantinóval dolgoznak egy esetleges eredeti Star Trek filmen.

A harmadik rész, a Star Trek: Mindenen túla Star Trek eredeti szellemiségétől igencsak távol álló, közepes akciófilm lett” – írtuk róla kritikánkban, de már a második rész is jelentősen gyengébb kritikákat kapott, mint J.J. Abrams 2009-es rebootja. Az új mozifilm-sorozat egyértelműen leszálló tendenciát mutat; kíváncsiak leszünk, hogy a negyedik rész vajon tud-e lendíteni rajta.

Avatar

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya