Hírek

Megvan a Mátrix 4. premierdátuma!

A Mátrix 4. másfél év múlva érkezik, 2021. május 21-én. A dátum jelentős: azt mutatja, a Warner sokat vár a filmtől.

A blockbuster szezon közepére, május végére időzítette a Warner a Mátrix 4. megjelenését – írja a Deadline.

2021. május 21. ráadásul dupla Keanu Reeves ünnep lesz, mert ugyanekkorra tervezik a John Wick 4. megjelenését is – és hogy a Warner be meri küldeni a roppant népszerű franchise mellé a Mátrix új részét, ráadásul úgy, hogy Keanu Reeveset önmagával versenyezteti meg, az arra utal, hogy

a stúdiónak igen nagy a bizalma a film sikerében.

A Mátrix 4. visszatérő színészgárdájából egyelőre Reeves és Carrie-Ann Moss nevét ismerjük biztosan; de már azzal kapcsolatban is keringenek pletykák, hogy a korábban Niobét játszó Jada Pinkett Smith is visszatér. Legújabban pedig Jonathan Groff csatlakozott egy ismeretlen szerepben a produkcióhoz – írtuk meg csupán tegnapelőtt. Ismert még Neil Patrick Harris és Yahya Abdul-Mateen II neve.

A film forgatókönyvét Lana Wachowski írta, és ő a rendező is.

Ezzel párhuzamosan lefoglalta a Warner a Flash dátumát is (2022. július 1.) és levette a naptárból Taika Waititi szomorú sorsú Akiráját, aminek eddig épp a Mátrix 4. helyén lett volna a premierje.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés