Hírek

Megvan a rendező Tom Cruise és Elon Musk űrfilmjéhez

A kiválasztott direktor már korábban is dolgozott együtt a színésszel, és a hírek szerint a forgatókönyvet is ő írja.


Hirdetés

Doug Liman lesz a rendezője annak a filmnek, amelyet részben az űrben forgat majd Tom Cruisetudta meg a The Hollywood Reporter. Liman már korábban is dolgozott a színésszel többek között A holnap határán és a Barry Seal: A beszállító c. filmeken. A The Hollywood Reporter azt is hozzátette, elvileg a film forgatókönyvét is ő írja majd.

A projekt jelenleg Luna Park munkacímen fut, és bár a sztorit igyekeznek teljes mértékben titokban tartani, meg nem erősített információk szerint

egy csapat űrmunkásról szól, akik a Holdra utaznak ellopni egy energiaforrást.

A nagy hollywoodi stúdiók közül érdekes módon eddig egyet se vontak be, miközben Elon Musk és a NASA is az együttműködéséről biztosította a stábot, és már gyártás korai fázisában bekapcsolódtak a projektbe. Utóbbiak épp a mai nap indítanak egy rakétát az űrbe, ami Musk SpaceX cégének első küldetése lesz, melyen ember is részt vesz.

Tom Cruise-nak mindenesetre nem lesz könnyű dolga összehangolnia a Luna Parkot a többi filmjével, ugyanis a járvány miatt több forgatás is leállt vagy csúszik. Ez leginkább a Mission Impossible 7. és 8. részét érinti, szerencsére (?) a Top Gun: Maverick forgatása már befejeződött, ott már az utómunkálatoknál tartanak.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés