Hírek

Megvan Damien Chazelle sorozatának főszereplője

Damien Chazelle, a Kaliforniai álom rendezője

A Netflixnek készít zenés sorozatot Damien Chazelle, a Whiplash és a Kaliforniai álom rendezője. A The Eddy pedig már főszereplőre is talált – írja a The Wrap.

Andre Holland alakítja majd a főszereplőt az Oscar-díjas Damien Chazelle első kisképernyős projektjében. A The Eddy címen futó 8 epizódos sorozat a Netflixnél készül el, és a jazz zene és Párizs lesz a fókuszában.

A történet egy lecsúszó jazz klub társtulajdonosáról szól majd, aki egy New Yorkból érkező ünnepelt zongorista. Párizs azonban jóval kaotikusabb, mint azt Elliot Udo gondolta volna. Nemcsak a jazz klubért kell minden nap harcolnia, de a szerelmi élete sincsen rendben a főszereplőnek. Amikor pedig felbukkan a 15 éves lánya, az élete látszólag teljesen darabjaira hull.

A sorozatban angolul, franciául és arabul beszélnek majd, és amolyan óda Párizshoz és a jazz zenéhez jellegű lesz az alkotás. Nem megy tehát túlságosan messze Chazelle a Kaliforniai álomtól, amelyet mi az elmúlt 25 év legfontosabb musicaljei listánkra is feltettünk.

A rendező executive producerként működik közre majd a projektben, illetve a The Eddy első két epizódját is biztosan ő rendezi meg. A forgatókönyvet Jack Thorne írja, a sorozat zenéjét pedig, amit teljesen erre írtak Glen Ballard komponálja majd.

Andre Holland egyelőre az első nagy név a Netflix produkciójában, ahogy pontos dátum sincs még az érkező Chazelle-sorozathoz.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com