Hírek

Megvan, ki alakítja Michael Jacksont az életrajzi filmben

Alig érkezett meg a hír, hogy rendezőre talált a Michael Jackson életét feldolgozó film, máris megvan, ki alakítja majd a pop ikont. A szerep ráadásul családban marad!

A zenés önéletrajzi filmek fénykorát éljük, hiszen minden évre jut több olyan alkotás is, amely híres zenészek és énekesek életét dolgozza fel. Csak hogy párat említsünk a felhozatalból: a Bohém rapszódia Freddie Mercury, a Rocketman Elton John, a Respect Aretha Franklin, az Elvis Elvis Presley, az I Wanna Dance with Somebody Whitney Houston munkásságába vezette be a nézőket.

Idő kérdése volt csupán, hogy a popzene egyik legnagyobb alakja, Michael Jackson is visszatérjen a filmvászonra.

A 2009-ben eltávozó pop királya ugyan a mai napig megosztja az embereket; botrányoktól övezett évei beárnyékolják énekesi karrierjét, mégis teljesen érthető, hogy megkapja a maga mozgóképes biográfiáját.

Az alkotást ráadásul Antoine Fuqua rendezi, akitől legutóbb az Emancipációt láthattuk. Az első filmet Will Smith főszereplésével, amióta a színész megütötte Chris Rockot az Oscar-gálán.

Az életrajzi filmek esetében azonban érthetően a direktornál is fontosabb a híres alkotót megformáló színész. A Michael Jackson életét és karrierjét bemutató film pedig első ránézésre igazán jól beletalált a választásba:

A popsztárt ugyanis az unokaöccse, Jaafar Jackson alakítja majd.

A fiatal rokon maga is igen csak jól táncol és énekel, úgyhogy garantáltan rendben lesznek a zenei és táncos betétek. A film ráadásul a casting ellenére sem fog kesztyűs kézzel bánni Jacksonnal, így a pedofília botránya is megjelenik majd a nagyvásznon.

A forgatás várhatóan az év második felében indul majd meg, így valószínűleg jövőre már elénk is kerülhet a kész alkotás, amely egyelőre cím nélkül fut.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!