Hírek

Megvan, ki játssza a főszerepet a Vörös Szonja feldolgozásában

Vörös Szonja

Az 1985-ös Vörös Szonjában Brigitte Nielsen játszotta a címszerepet, oldalán Arnold Schwartzenegger-rel, aki pedig Lord Kalidort alakította. Most készül a feldolgozás, és már azt is tudjuk, kik írták a forgatókönyvet, ki lesz a rendező, és azt is, hogy a hosszas huzavona után végül kit választottak ki Vörös Szonja szerepére.

Ugyanis utóbbira volt már néhány jelölt, amióta az adaptáció készülőfélben van: felmerült többek között Rose McGowan neve, ahogyan Amber Heard és Megan Fox is. Végül azonban a választás Hannah John-Kamenre (A Hangya és a Darázs, Killjoys, Szép új világ, Trónok harca) esett.

A casting mellett a rendező kiválasztása sem volt döccenőktől mentes. 2019-ben cserélték le ugyanis Bryan Singert, helyette a rendezői székbe Joey Soloway került. Ő írta a forgatókönyvet is, a társíró pedig Tasha Huo, aki a Netflixre készülő Tomb Raider animációs sorozat showrunnere és executive producere.

„Hannah nagyon tehetséges színésznő, akin évek óta rajta tartjuk a szemünket. Ő maga Vörös Szonja”

– mondta Soloway, és hozzátette: „a kisugárzása, érzékenysége és ereje mind-mind olyan tulajdonságok, amiket kerestünk erre a szerepre. Elmondhatatlanul várjuk, hogy végre elinduljunk ezen az úton együtt.”

A Vörös Szonja Roy Thomas és Barry Windsor-Smith 1973-as Marvel-képregényén alapul, a szuperhősnő karaktere pedig Robert E. Howard fejéből pattant ki elsőként. Az adaptáció producerei sem akárkik: Mark Canton (300, Power), Courtney Solomon (After), valamint Christa Campbell és Lati Grobman – adta hírül a The Hollywood Reporter.

Mikor az év elején az alkotók megvásárolták a projektet az European Film Marketen, Soloway megjegyezte: „A jelenünknél nem is lehetne alkalmasabb időszak ahhoz, hogy felelevenítsük azt, ahogyan Vörös Szonja kapcsolódik a természethez és a bolygónkhoz. Szonja egy epikus, ősi hősnő.”

A Vörös Szonja-adaptáció premierdátuma egyelőre nem ismert.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés