Hírek

Megvan, ki játssza Amazont egy közelgő Marvel sorozatban

Kép: Marvel/Variety

Főszereplőre talált a Disney+ She-Hulk sorozata! A Marvel univerzum Amazonját Tatiana Maslany alakítja majd – áll a Deadline hírében.

Bruce Banner unokahúga, azaz Amazon is megkapja a saját sorozatát a Marveltől és a Disney-től. A She-Hulk ráadásul a korábbi író és rendező mellett most a főszereplőre is rátalált: a készülő alkotás címszerepében Tatiana Maslany.

Amazon, azaz She-Hulk valójában Jennifer Walters, aki a Bosszúállók és a Fantasztikus Négyes mellett is harcolt számos képregény oldalán.

A zöld szörny, aki kivételes intelligenciáját átalakulva is megtartja Stan Lee egyik legutolsó fontos karaktere volt, akinek megszületésében még segédkezett a mester. Most ő kap saját sorozatot a Disney streaming oldalán.

A rendezői székben Kat Coiro ül, aki olyan sorozatoknak rendezett epizódokat, mint a Halott vagy, a Modern család, Brooklyn 99 vagy a Felhőtlen Philadelphia. A She-Hulk írója pedig nem más, mint Jessica Gao, akinek többek között a Rick és Mortyt is köszönhetjük. Ők egészültek tehát most ki a címszereplő Tatiana Maslanyval, akinek a Hulkot alakító Mark Ruffalo már gratulált is Twitteren.

A színésznőt nem is olyan régen a Perry Mason című HBO sorozatban láthattuk remekelni, de sokaknak az Orphan Black egyik főszereplőjeként lehet ismerős. Szerepelt továbbá a Bostoni erőben és a Pusztítóban is, előbbiben Jake Gyllenhaal, utóbbiban Nicole Kidman oldalán.

A She-Hulk persze nem az egyetlen Marvel sorozat lesz a Disney+ műsorában: jön a Loki Tom Hiddlestonnal, érkezik a The Falcon and the Winter Soldier és a WandaVision is, mind a mozifilmekből jól ismert színészek közreműködésével.

Persze a kisképernyő mellett a mozivásznon is találkozunk újabb képregény-adaptációval a közeljövőben: noha úgy néz ki, a november eleji premierdátumot eltolják, várhatóan még idén elénk kerül a Budapesten forgatott Fekete Özvegy.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya