Hírek

Megvan, ki játssza Whitney Houstont az énekesnőről szóló életrajzi filmben

Áprilisban megírtuk, hogy I Wanna Dance With Somebody címmel úton van egy biopic a világ egyik leghíresebb énekesnőjéről. Már azt is tudjuk, hogy ki fogja alakítani.

A választott nem más, mint Naomi Ackie, akit láthattunk az elmúlt években többek között a The End of the F***ing World című sorozatban, a Lady Macbeth-ben és a Star Wars: Skywalker korában. A filmet Stella Meghie (Minden, minden, The Photograph) rendezi Anthony McCarten forgatókönyve alapján, aki (Oscar-díj szempontból mindenképpen) igencsak ígéretes választás, ugyanis ő írta a Legsötétebb óra, a Két pápa, a Bohém rapszódia és a Mindenség elmélete forgatókönyvét is. A tervek szerint az I Wanna Dance With Somebody 2022-ben érkezik majd – írja a Variety.

„Az elmúlt év nagy részét a szerepre megfelelő színésznő keresésével töltöttük, aki megtestesítheti Whitney Houstont. Naomi Ackie a folyamat minden szakaszában lenyűgözött minket. Meghatott az a képessége, ahogyan megragadja egy világhírű ikon színpadi jelenlétét, miközben a magánéletében rejlő emberséget is belevonja a karakterbe” – mondta Meghie. Clive Davis, a film egyik producere így nyilatkozott: „Bár Whitney összehasonlíthatatlan vokálját használjuk az összes dalhoz,

Naomi rendkívüli színészi képessége lehetővé teszi, hogy mesterien megragadja Whitney egyedülálló varázsát, tehetségét és személyes küzdelmeit.

Nála jobb választást nem is tudok elképzelni a szerepre.” A választással Pat Houston, az énekesnő hagyatékának kezelője is egyetért, akinek áldásával készülhet a film, ráadául Whitney Houston bármely eredeti dalának felhasználásával.

Az énekesnő szerepelt olyan mozifilmekben, mint a Több mint testőr és a Kinek a papné, 2012-ben bekövetkezett halála óta pedig két dokumentumfilm is kísérletet tett arra, hogy méltó módon filmesítse meg Houston életét: 2017-ben a Whitney: Can I Be Me és 2018-ban a Whitney című filmmel. Kíváncsian várhatjuk, hogy a 2022-es, nagyszabásúnak ígérkező moziban hogyan elevenedik meg előttünk Whitney Houston.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com