Hírek

Megvan, ki rendezi Mahershala Alit az új Pengében

Visszatér a híres vámpírvadász: a Penge (Blade) Mahershala Ali főszereplésével kap újabb változatot a Marveltől. Most pedig már azt is tudni a Deadline híre alapján, hogy ki ül majd a rendezői székben.

Eric Brooks, azaz a Penge visszatér a filmvászonra. A Marvel Comics karaktere mellékszereplőként kezdte még 1973 júliusában. A félig vámpír vámpírvadász aztán fokozatosan nőtte ki magát, saját történeteket kapva.

Majd Wesley Snipes megformálásában egy filmtrilógiát, valamint később egy sorozatot is kapott a karakter. Most pedig ismét felélesztik őt.

Az ikonikus alak bőrébe ezúttal az Oscar-díjas Mahershala Ali bújik majd. A rendezői székben pedig Bassam Tariq foglal helyet. A fiatal BAFTA-jelölt alkotó tavaly a Mogul Mowgli című filmjével robbant be a köztudatba.

A forgatókönyv Stacy Osei-Kuffourtól érkezik majd, akitől többek között a Watchmen és a Futás című sorozatokat kaptuk. A producerek között pedig a Marvel feje, Kevin Feige is helyet foglal.

Egyelőre további szereplőkről nem tudunk, ahogy az sem világos, hogy a Marvel hogyan is építi majd be a szuperhős-világába a vámpírvadászt.

A Penge egyelőre még csak az előmunkálatoknál jár, így korai lenne premierdátumról beszélni. Mivel azonban Ali emellett egyelőre csak egy projekten dolgozik, ami már az utómunkálatoknál jár, könnyen lehet, hogy a következő forgatása már a Penge lesz. Azaz benne van a pakliban, hogy már jövőre elénk kerül a vámpíros Marvel-film.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com