Hírek

Megvan, ki veszi át Tom Cruise-tól Jack Reacher szerepét

Az Amazon Prime is feldolgozza Lee Child akcióhősének történetét, ezúttal sorozat formájában. Az új színész kapcsán azonban kevesebb panaszt várnak a készítők, mint anno Tom Cruise esetében.

Míg Tom Cruise éppen az űrbe készül Doug Liman filmjében, addig nem meglepő, hogy a nevével fémjelzett regényadaptációk a kisképernyőre költöznek. A 2012-es Jack Reacher mozifilm egy nagy visszatérés volt Christopher McQuarrie számára a rendezés világába, míg Tom Cruise tovább erősíthette egy új branddel akcióhős státuszát. A világsztárt azonban sok kritika érte, hogy közel sincs olyan termete, mint a könyvben leírt figurának.

Jack Reacher ugyanis egy többszörösen kitüntetett háborús veterán, aki rendkívüli adottságait latba veti, hogy a hétköznapi embereken vagy komolyabb ügyekben segítsen. Egyfajta hatóságokon kívüli figuraként lehet leírni, aki néhol akaratán kívül bonyolódik bele komoly összeesküvésekbe. A karakter egyik jellegzetessége még, hogy közel két méter magas, melynek Tom Cruise 170 centimétere nem igazán felel meg.

A sorozathoz kiválasztott Alan Ritchsont azonban nem érheti kritika e téren. A 37 éves színész főleg tévésorozatos szerepeiről ismert. Játszott már a Smallville-ben, a Titánokban, és fontos alakja volt a Blue Mountain State című vígjátékszériának, ahol az ügyeletes főidiótát alakította.

Jack Reacher szerepe egy komoly ugrás számára.

Az Amazon a tervek szerint Lee Child Elvarázsolt dollárok (The Killing Floor) című történetét adaptálja az első évadban, később jöhetnek a folytatások, amennyiben sikeres lesz.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com