Hírek

Megvan M. Night Shyamalan új filmjének címe; plakátot is kapunk

Old”, azaz „Öreg”: ez a címe M. Night Shyamalan készülő alkotásának.

Mint egy csoda, olyannak érződik, hogy itt állok az új filmem első felvételének forgatásán” – twittelte szombaton M. Night Shyamalan rendező. Azt is megírta, mi lesz a filmje új címe: Old, azaz „Öreg” – írja a Variety.

A film első posztere, amelyet Shyamalan szintén közzétett, egy homokórára emlékeztető grafikát tartalmaz, amiben emberi sziluettek hullanak egymásra. A tagline a következő: „A new trip from writer/director M. Night Shyamalan. It’s only a matter of time” – azaz: „Új utazás az író-rendező M. Night Shyamalantól. Csak idő kérdése.

Az Old alaptörténetét a Sandcastle című francia vizuális regény inspirálta – írja a The Playlist; Pierre Oscar Levy és Frederik Peeters regényét ajándékként kapta Shyamalan és annyira megszerette, hogy megvásárolta a megfilmesítés jogait. A regény egy csoportot követ, akik egy rejtélyes strandon ragadnak, képtelenek elhagyni azt és felfedezik, hogy egy sötét titkot rejteget, amely az idővel áll összefüggésben.

A produkció színész-felhozataláról nemrég írtunk: a főszereplő Gael García Bernal, a további ismert nevek pedig Eliza Scanlen, Thomasin McKenzie, Alex Wolff, Vicy Krieps, Abbey Lee, Nikki Amuka-Bird és Ken Leung. A filmnek nemcsak írója és rendezője, de producere is Shyamalan.

A rendező (mint rajongók és gyűlölők egyaránt jól tudják és csodálják) egyedülállóan hullámzó pályát írt le: első filmjei után Spielberg örököseként emlegették, aztán kudarcokat halmozva lesüllyedt a közönség és a kritikai köztudat valami elfeledett-utált mélyrétegébe; az utóbbi években azonban ismét elkezdett olyan remek filmeket szállítani, amik visszaadták a szakma reményét benne. És Shyamalant már csak azért is érdemes követni, mert egyedülálló képessége van a B-filmes sztorik A-listás megvalósítására. Pénzügyileg is: ugyanis teljes egészében önállóan finanszírozta az Üveg, a Széttörve és A látogatás című alkotásait, összesen 35 millió dollárral; ezek a filmek együttesen azonban több mint 600 millió dollárt hoztak világszerte – írtuk nemrég. Az Old a jövő év júliusában érkezik.

A plakát teljes egészében:

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com