Hírek

Megvan, mikor érkezik az És egyszer csak, a Szex és New York folytatása

Az HBO Max végre-valahára közzétette az És egyszer csak, azaz az új Szex és New York sorozat első teaserét, betekintést engedve a népszerű show folytatásába. S ami a legfontosabb: a teaserhez egy premierdátum is társult. Indulhat a visszaszámlálás!

11 évvel a második és egyben utolsó Szex és New York film után folytatódik a négy barátnő sagája. Az És egyszer csak (And Just Like That…) címet viselő produkció visszatér az eredeti sorozat formátumhoz és összesen 10 epizóddal szövi tovább a történetet. A forgatás júniusban vette kezdetét New Yorkban és a napokban ért véget. Épp itt van tehát az ideje egy kis ízelítőnek, meg is érkezett a sorozat első betekintést nyújtó teasere, egy premierdátummal kísérve.

Az És egyszer csak rövidke teasere alapján sok minden változott a Szex és New York háza táján:

Miranda (Cynthia Nixon) megőszült, Carrie (Sarah Jessica Parker) podcastban szerepel, Charlotte (Kristen Davis) és férje, Harry (Evan Handler) fogadott lánya pedig jócskán felnőtt, mióta legutoljára láttuk. A legnagyobb változást mégis a legkedveltebb karakter, Samantha távozása jelenti, Kim Cattrall ugyanis nem kívánt részt venni a rebootban. A négyesfogatot így egy új szereplő egészíti majd ki, a dokumentumfilmes Lisa Todd Wexley személyében, akit Nicole Ari Parker alakít majd.

Nemcsak Cattrall az egyetlen, aki az eredeti gárdából hiányzik, egy másik kulcsfigura is távol maradt az És egyszer csaktól. Darren Starról van szó, aki az eredeti sorozat készítője volt. Helyébe Michael Patrick King lép, aki nem kevésbé ismeretlen a Szex és New York rajongók számára: az eredeti sorozat forgatókönyvírójaként és a két film rendezőjént is dolgozott már. King így a már 50-es éveikben járó barátnők életének egy új fejezetét nyitja meg, ami december 9-ére várható.

Viszont van, ami a régi maradt,

a fent említett karakterek mellett például visszatér Chris Noth a mostanra már háziasított Mr. Big szerepében. Utoljára láthatjuk viszont a nemrég elhunyt Willie Garsont, aki Stanfordot, Carrie hűséges meleg barátját alakította. Emellett változatlan az igazi new york-i hangulat, a csodálatos ruhaköltemények és a barátnők egymáshoz fűződő töretlen barátsága. Kíváncsian várjuk, mit tud nyújtani a sorozat ennyi idő elteltével. Van-e értelme a sztorit továbbvinni a meglehetősen közepes filmfolytatások után?

Az És egyszer csak első két epizódja december 9-én érkezik az HBO Go-ra.

Takács Janka

Janka jelenleg elsőéves hallgató a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.