Hírek

Megvan, mikor mutatják be Michael Mann és Adam Driver közös filmjét

A Deadline jelentése szerint a Neon nyerte meg Michael Mann nagyszabású filmjének forgalmazási jogát, melynek mozis bemutatójának dátumát 2023 Karácsonyára tűzték ki, de előtte Velencében (2023. augusztus 30.-szeptember 9.) ünnepli majd a világpremiert.


A Ferrari Adam Driver és Penelope Cruz főszereplésével a fesztiválszezon egyik legjobban várt filmje, melynek forgalmazási jogát a Neon egy igencsak kemény versenyben nyerte el olyan versenytársak elől, mint példáil az A24.

Driver Enzo Ferrarit, Cruz pedig Laura Ferrarit alakítja, a stáblistán pedig többek között megtalálhatjuk a Ferrari szeretőjét alakító Shailene Woodleyt, Sarah Gadont Linda Christian szerepében továbbá Jack O’Connellt és Patrick Dempseyt.

Maga a történet 1957-ben játszódik, az ex-Forma1-es versenyző fénykora után, anyagi és érzelmi krízisének időszakában. Egyetlen fiuk elvesztése után az amúgy is viharos házasságuk romokban hever, miközben Ferrari azon küzd, hogy visszaszerezze régi hírnevét, így mindent egy lapra feltéve részt vesz az Olaszországot átszelő ezer mérföldes versenyen, az ikonikus Mille Miglián.

A forgatókönyvet Brock Yeats könyve alapján Troy Kennedy Martin írta, Mann a jelenetek nagy részét Olaszországban, Modenában forgatta, ahol Enzo Ferrari született és birodalmát felépítette. Mann a Blackhat óta eltelt nyolc év alatt csak az HBO-n látható Tokyo Vice egyetlen epizódjának erejéig ült rendezői székbe, és elmondása szerint ekkor fejezte be Yeats könyvét, ekkor úgy érezte megtalálta azt a hőst, akit olyan régen keresett.

Ezzel párhuzamosan a Neon is megtalálta a maga hősét Mann filmjével, a forgalmazó eddigi sikerei között szerepelt Bong Joon Ho Élősködők című filmje, vagy a tavalyi cannes-i nagydíjas A szomorúság háromszöge. A továbbiakban pedig Wim Wenders Perfect Days és Pablo Berger Robot Dreams című alkotásai is a Neon gondozásába kerülnek, melyek az idei cannes-i versenyről lehetnek ismerősek.

A Ferrari 2023. december 25-én fut be a mozikba.

Kéri-Keller Szilvia

Kéri-Keller Szilvia magyar-angol szakos bölcsészként végzett az SZTE-n, később pedig vizuális kultúratudományból szerzett diplomát. Cikkei korábban az Apertúrában és Apertúra Magazinban jelentek meg, filmek terén mindenevő, 2023-tól a Filmtekercs tagja.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com