Hírek

Változott a terv: megvan, végül ki írja és rendezi a Tomb Raider 2-t

A választás egyszerre örömteli és kicsit meglepő. Lara Croft kalandjainak folytatását Misha Greenre bízták, aki a Lovecraft Country írója és showrunnere, viszont mozifilmmel még nem volt dolga.

Misha Green amellett, hogy a folytatás rendezői székébe kerül, a forgatókönyvet is ő írja. A Tomb Raider második része egyébként egy Lovecraft Country-epizódot leszámítva Green rendezői debütálása lesz – írja a Collider.

2019 óta tehát változott a helyzet – ekkor még úgy volt, hogy Ben Wheatley-re (A Manderley-ház asszonya, High-Rise, Halállista) bízzák a rendezést. Az is érdekes, hogy míg eddig úgy tudtuk, a forgatókönyvet a korábban kiszemelt rendező felesége, Amy Jump (Össztűz, High-Rise) írja – aki egyébként felelős a Wheatley rendezte filmek forgatókönyvének nagy részéért –, addig több külföldi oldal friss cikke, többek közt a Deadline és a Hollywood Reporter szerint a második rész írója is annak direktora, Misha Green lesz.

Kényszerűen a premierdátum is változik, ugyanis az eredeti tervek szerint 2021 márciusi bemutatóról volt szó, de mint mindennek a filmiparban, ennek is el kellett tolódnia, azt még nem tudni, mikorra. Egyébként

Misha Green lesz az első nő, aki Tomb Raider-filmet rendez.

Green Twitteren tette közzé, hogy maga is nagy rajongója Lara Croftnak, úgyhogy nagyon izgatott, amiért ő rendezheti a folytatást.

Az Alicia Vikander főszereplésével készült Tomb Raider-feldolgozás első része 2018-ban jelent meg Roar Uthaug rendezésében, aminek alapját a 2013-as videójáték adta. Az még nem derült ki, hogy a folytatás milyen alapokhoz nyúl majd vissza.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com