Hírek

Megvannak a legjobb SpongyaBob-rövidfilmek!

PrintA napokban hirdette ki a Nickelodeon az első SpongyaBob Kockanadrág rövidfilmes verseny győzteseit. A csatorna felhívására több mint 1000 alkotás érkezett mintegy 70 országból, a győzteseket pedig a nézői szavazatok és a szakmai zsűri véleménye alapján választották ki.

A Nickelodeon még májusban hirdette meg pályázatát, amire olyan kisfilmeket vártak, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak SpongyaBobhoz, a karakter pozitív hozzáállását és optimizmusát tükrözik. A rövidfilmes versengésre hihetetlenül sok alkotást neveztek mindkét kategóriában (18 éven aluliak és 18 éven felüliek is indulhattak). A videók között voltak élőszereplős, animációs és stop motion filmek is.

A legjobbnak választott két alkotás a Finally Home (Végre otthon) és a The Krabby Commercial (A Rozsdás reklám) lett. A dél-afrikai Finally Home a 18 éven felüliek kategóriájában bizonyult a legjobbnak, a sztori szerint egy SpongyaBob-rajongó lány találja meg álmai otthonát, amely természetesen nem is lehet más, mint egy hatalmas ananász! Az amerikai The Krabby Commercial a 18 év alattiak között versengett, az előbbivel ellentétben ez viszont animációs film, amelyben SpongyaBob és barátai reklámot forgatnak a Rozsdás Rákollóról. A nyertesek 2500 dollár készpénzt és egy négyszemélyes utat nyertek a kaliforniai Universal Studios-ban szeptember 7-8-án megrendezésre kerülő SpongyaBob rajongói eseményre.

A SpongyaBob Kockanadrág a világ egyik legnépszerűbb animációs sorozata, amely a fő karakter, a gyógyíthatatlanul optimista SpongyaBob őrült tengeri kalandjait kíséri nyomon. A sorozatot több mint 170 országban és több mint 35 nyelven láthatják a nézők. A nagysikerű széria executive producere és egyben kreátora Stephen Hillenburg, aki előzőleg íróként, rendezőként és kreatívként dolgozott a Rocko című Nickelodeon-sorozatban. Paul Tibbitt az első három évadban rendezőként és íróként működött közre, most pedig executive producerként vesz részt a produkcióban. A sorozatot a Nickelodeon animációs stúdióiban, a kaliforniai Burbankben készítik.

A nyertes kisfilmek és további információk itt: www.spongebobsquareshorts.com

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya