Hírek

Megvannak az Ars Sacra Filmfesztivál győztesei

Ars Sacra Filmfesztivál

Véget ért a III. Ars Sacra Filmfesztivál. Az Ars Sacra Fesztivál keretein belül harmadik alkalommal megrendezett filmfesztiválnak idén a Tabán Artmozi adott otthont 2018. szeptember 16-23 között.

A beérkezett nyolcvanhárom, két évnél nem régebbi filmből az öttagú zsűri – Dér András filmrendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, Dombrovszky Linda filmrendező, Komlósi Orsolya producer, Gőbel Ágoston újságíró – negyvennégy alkotást választott a versenyprogramba.

Az egész estés dokumentumfilm kategória győztese a Domokos János rendezte A te neved című film, a rövid dokumentumfilm kategória nyertese a Ne bámuljanak már, Balla Dávid alkotása.  A rövid, fikciós kategóriát Chilton Nóra Telefonok összetörve és célkeresztben című műve nyerte.

Az idei filmfesztiválon számos különdíjat is kiosztottak.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet különdíjával a székelyudvarhelyi Simó Ibolya Tomi, Ervin és az iskola című alkotását jutalmazta, a Nemzeti Művelődési Intézet Közösség-díját a Világítani fogok című, Huszár Domonkos és a Shoeshine.hu által készített film kapta.

A Hagyományok Háza választása a Válaszút vándora – Kallós Zoltánról készült – portréfilmre esett, melynek alkotói Hollós László és Dala István. A Katolikus Rádió a Sára nővér portréfilmet díjazta, rendezője Erhardt Ágoston és Marossy Gyula. Az Ars Sacra Alapítvány különdíját Mohi Sándor rendező-operatőr vehette át.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com