Hírek

Megvannak Spike Lee új filmjének főszereplői

Spike Lee egyszerre több projekten is dolgozik. A Son of the South-nak a producere lesz, és már meg is találta a film főszereplőit.

Spike Lee épp a Netflixnek rendez filmet a vietnámi háborúról a Fekete Párduc címszereplőjével, Chadwick Bosemannel a főszerepben. A Da 5 Bloods forgatása márciusban kezdődött, Lee viszont eközben egy másik projekten is dolgozik.

Son of the South-nak Lee a produceri feladatait látja el, melyet állandó vágója, Barry Alexander Brown ír és rendez. A film Bob Zellner önéletrajzi regényéből készül, mely a hosszú, The Wrong Side of Murder Creek: A White Southerner in the Freedom Movement címet viseli. Zellner egy alabamai születésű fehér férfi, akinek a nagyapja a Ku Klux Klán tagja volt, ám 1961-ben mégis az emberjogi mozgalom közepén találja magát.

Martin Luther King és Rosa Parks inspirálta őt, és a helyi fekete gimnazisták tüntetésétől kapott erőre, hogy kiálljon az emberi jogok mellett. Így Zellner a Student Nonviolent Coordinating Committee, azaz az Erőszakmentes Diák Koordinációs Bizottság titkára lett, és az azóta eltelt ötven éveben tovább folytatta az aktivista tevékenységet.

A film forgatása már márciusban elkezdődött, a főszereplőket azonban még csak most jelentették be. A Variety értesülései szerint Zellnert az X-Men filmekből is ismert Lucas Till fogja alakítani, míg egyetemi barátnőjét, Carol Annt a Pretty Little Liars színésznője, Lucy Hale. Emellett játszik még a Son of the South-ban Julia Ormond, Lex Scott Davis és Sharonne Lanier mint Rosa Parks.

Nem csoda, hogy Lee producerként támogatja a Son of South-t, hiszen a téma őt is kiemelten foglalkoztatja: olyannyira, hogy a BlackKklansmanért Oscar-díjat is érdemelt.

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com