Hírek

Otthon fogjuk megnézni Tom Hanks világháborús drámáját

A Greyhound című film eredetileg májusban érkezett volna az amerikai mozikba. Most az egyik legnagyobb vállalat streaminghálózata vásárolta fel.

Mint oly sok filmnek mostanában, A Greyhound csatahajó című világháborús drámának is hányattatott sorsa van. A COVID-19 miatt a premierek nagyrészének költöznie kellett – egyes stúdiók azonban nem akarnak túl sokat várni filmjeik bemutatásával, így az esetleges anyagi bukásokat megoldják azzal, hogy otthon teszik elérhetővé a filmjeiket. A Universal ezt a saját feltételei mentén intézte (mérgesek is lettek rájuk páran), ám továbbra is járható út a streamingszolgáltatóknak eladni a produkciókat.

Brutál izgalmas előzetest kapott Tom Hanks II. világháborús filmje, a Greyhound

Míg régen az, hogy lepattintják a Netflixnek a stúdiók a filmjeiket, pejoratív értelmű volt, mára ez megváltozott. A szociális távolságtartás jegyében otthon maradó potenciális nézők, családok ugyanis még a négy fal közt is kíváncsik lehetnek a nagy stúdiók filmjeire – ezt mutatta meg a Trollok a világ körül viszonylagos sikere is.

A Sony Greyhound című filmjét az Apple TV+ vette meg,

akik nem rég mutatták be az első saját gyártású nagyjátékfilmjüket A pénzember (The Banker) címmel. Most már ott tartanak, hogy nagyköltségvetésű történelmi alkotásokat zsebelnek be. A produkció kellős közepén Tom Hankset találjuk, aki nem csak főszereplője a történetnek, de a forgatókönyvet is ő adaptálta C.S. Forester regényéből.

A Greyhoundban szerepet kapott még Elisabeth Shue, Stephen Graham, Karl Glusman és Maniel Garcia-Rulfo. A premierről egyelőre nincs információ, de feltehetően nem kell rá fél évet várni, mint a mozis premiernél.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya