Hírek

Szolgálunk, védünk és hohohohó – Mel Gibson két új filmmel támad 2020-ban

Fotó: Invision/AP/REX/Shutterstock

Mel Gibson két filmtervvel vág neki a cannes-i nagy filmpiacnak. És ebből az egyiknek egész biztosan örülünk majd.

Mint az köztudott, Cannes nemcsak a világ egyik legrangosabb filmfesztiváljának otthona, hanem a mustra idején helyt ad az egyik legnagyobb filmpiacnak is, ahol nemcsak a forgalmazók, de a befektetők is lecsaphatnak egy-egy korai fázisban lévő tervre.

Szemezgetve a végeláthatatlan listát, két filmre is bukkanhatunk, amelyeket Mel Gibson nevével próbálnak majd érvényesülni.

Ezek közül az egyik az egyelőre Force of Nature címen futó akciófilm, melynek forgatása a nyáron kezdődik majd Puerto Ricóban, és amelyben Kate Bosworth lesz majd Gibson partnere. A független produkció ismertetője szerint Gibson egy nyugalomba vonult detektívet alakít majd, akinek meg kell védenie egy lakótömb polgárait, akiket a közelgő hurrikán miatt evakuálnak – miközben felbukkan egy rablóbanda is, akik kihasználva a kaotikus időszakot némi zsákmányra szeretnének szert tenni.

És nem, ez most nem a Hurrikán meló második része akar lenni, habár nem kell nagyon rosszindulatúnak lenni, hogy a leírás alapján eszünkbe jusson Rob Cohen katasztrofális katasztrófafilmje.

Szerencsére a másik terv több fokkal ígéretesebb, még ha első blikkre ijesztőnek is tűnhet a szinopszis első mondatában egymás mellett szereplő „Télapó” és „akciófilm” kombináció. Igen, az akciósztárok ünnepi kiruccanásai általában kínzóeszköznek is beillenek, bár, ha már Mel Gibsonról beszélünk, a Megjött apuci 2 elég tisztességes mozi lett.

Alessandra Ambrosio, Mark Wahlberg, Will Ferrell, Linda Cardellini és Mel Gibson a Megjött Apuci 2 (Daddy's Home 2) című filmben

Most viszont szó sincs erről, a Nelms testvérek (akiknek az előző filmjét, a Small Town Crime című bizarr noirt is szerettük) közelgő mozija leginkább a Tapló télapó által kitaposott úton halad tovább, reményeink szerint még magasabbra helyezve a lécet. A történet középpontjában maga a Télapó áll majd – őt játssza majd Gibson-, de nem az a kedves, szakállas öregúr, hanem egy jóval keményebb verziója, aki próbálja életben tartani haldokló üzletét.

A helyzetet nem segíti, hogy egy neveletlen tizenéves, aki virgácsot kapott, egy bérgyilkost fogad fel az ajándékkérdés rendezésére.

A Fatman mögött producerként álló Danny McBride és David Gordon Green páros pedig további garancia arra, hogy egy jó kis felnőtt szórakozásnak nézünk elébe 2020 második felében.

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.