Hírek

Szolgálunk, védünk és hohohohó – Mel Gibson két új filmmel támad 2020-ban

Fotó: Invision/AP/REX/Shutterstock

Mel Gibson két filmtervvel vág neki a cannes-i nagy filmpiacnak. És ebből az egyiknek egész biztosan örülünk majd.

Mint az köztudott, Cannes nemcsak a világ egyik legrangosabb filmfesztiváljának otthona, hanem a mustra idején helyt ad az egyik legnagyobb filmpiacnak is, ahol nemcsak a forgalmazók, de a befektetők is lecsaphatnak egy-egy korai fázisban lévő tervre.

Szemezgetve a végeláthatatlan listát, két filmre is bukkanhatunk, amelyeket Mel Gibson nevével próbálnak majd érvényesülni.

Ezek közül az egyik az egyelőre Force of Nature címen futó akciófilm, melynek forgatása a nyáron kezdődik majd Puerto Ricóban, és amelyben Kate Bosworth lesz majd Gibson partnere. A független produkció ismertetője szerint Gibson egy nyugalomba vonult detektívet alakít majd, akinek meg kell védenie egy lakótömb polgárait, akiket a közelgő hurrikán miatt evakuálnak – miközben felbukkan egy rablóbanda is, akik kihasználva a kaotikus időszakot némi zsákmányra szeretnének szert tenni.

És nem, ez most nem a Hurrikán meló második része akar lenni, habár nem kell nagyon rosszindulatúnak lenni, hogy a leírás alapján eszünkbe jusson Rob Cohen katasztrofális katasztrófafilmje.

Szerencsére a másik terv több fokkal ígéretesebb, még ha első blikkre ijesztőnek is tűnhet a szinopszis első mondatában egymás mellett szereplő „Télapó” és „akciófilm” kombináció. Igen, az akciósztárok ünnepi kiruccanásai általában kínzóeszköznek is beillenek, bár, ha már Mel Gibsonról beszélünk, a Megjött apuci 2 elég tisztességes mozi lett.

Alessandra Ambrosio, Mark Wahlberg, Will Ferrell, Linda Cardellini és Mel Gibson a Megjött Apuci 2 (Daddy's Home 2) című filmben

Most viszont szó sincs erről, a Nelms testvérek (akiknek az előző filmjét, a Small Town Crime című bizarr noirt is szerettük) közelgő mozija leginkább a Tapló télapó által kitaposott úton halad tovább, reményeink szerint még magasabbra helyezve a lécet. A történet középpontjában maga a Télapó áll majd – őt játssza majd Gibson-, de nem az a kedves, szakállas öregúr, hanem egy jóval keményebb verziója, aki próbálja életben tartani haldokló üzletét.

A helyzetet nem segíti, hogy egy neveletlen tizenéves, aki virgácsot kapott, egy bérgyilkost fogad fel az ajándékkérdés rendezésére.

A Fatman mögött producerként álló Danny McBride és David Gordon Green páros pedig további garancia arra, hogy egy jó kis felnőtt szórakozásnak nézünk elébe 2020 második felében.

Avatar

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya