Fókuszban Hírek

Mel Gibsonnal készül film az angol értelmezőszótár történetéről

Mel GibsonMel Gibson és várhatóan Sean Penn főszereplésével készül film a világhírű Oxford English Dictionary történetéről.

A The Professor and the Madman című dráma megvalósításában producerként is közreműködő Gibson jó két évtizeddel ezelőtt szerezte meg a brit író, Simon Winchester könyvének megfilmesítési jogait – írta a Variety című filmes portál.

A mozit Farhad Safinia rendezi és a forgatási munkálatok a tervek szerint idén szeptemberben kezdődnek Európában. A forgatókönyvet Todd Komarnicki és John Boorman írta Safinia közreműködésével.

A moziban Gibson játssza James Murray professzort, aki 1857-ben vágott bele az értelmezőszótár összeállításába és vezette annak szerkesztői bizottságát. Penn William Chester Minort alakítaná, aki több mint tízezer szócikket nyújtott be a testülethez, mialatt egy bűnözőknek fenntartott elmegyógyintézet bentlakója volt.

Gibson legfrissebb rendezése, a Hacksaw Ridge című második világháborús dráma novemberben érkezik az észak-amerikai mozikba.

Penn The Last Face című drámája, Charlize Theronnal és Javier Bardemmel a főszerepben, az idei cannes-i filmfesztiválon debütált.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés