Hírek

Meleg átnevelőtáborba küldik Lucas Hedgest – Boy Erased előzetes

Lucas Hedges ringbe száll az Oscarért: Joel Edgerton második rendezéséről még sokat hallhatunk a díjszezonban.

Az ausztrál színész pár éve Az ajándék filmjével mindannyiunkat meglepett: rendezői debütálásában egy kiforrott, feszes pszichothrillerrel mutatkozott be. Második filmjével úgy tűnik, elhagyja a zsánerfilmek világát és egy Oscar-gyanús Focus Features drámával próbálja az idei díjszezonra pozicionálni magát.

A Boy Erased Garrard Conley közel azonos (Boy Erased: A Memoir) című regénye alapján készült el, a forgatókönyvet pedig szokásához híven Joel Edgerton írta. A történet valós eseményekre épül, Conley saját élményeiből merítve jelentette meg a könyvét 2016-ban.

A dráma egy meleg srác történetét követi nyomon, akit baptista szülei átnevelőtáborba küldenek, miután fiuk coming outol. A főszerepben az a Lucas Hedges játszik majd, aki az elmúlt években rendre feltűnt Oscar-jelölt filmek mellékszerepeiben, ám A régi város (amiért a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában ő maga is jelölést szerzett), a Lady Bird és a Három óriásplakát Ebbing határában után ezúttal főszerepben csillogtathatja meg színészi tudását. Hedges szüleit nem más, mint a két Oscar-díjas ausztrál legenda Nicole Kidman és Russel Crowe fogja megformálni. Mellettük a fiatal kanadai színész-rendező, Xavier Dolan is szerepet kap majd.

Lucas Hedges az előzetes alapján az eddigi legérettebb szerepére készül, ám a színész és az Oscar közé könnyen befurakodhat Rami Malek vagy Timothée Chalamet is.

Lucas Hedgest a Boy Erased után jövőre láthatjuk mint Shia LaBeouft, a Shia LaBeouf életrajzi filmben, valamint az It Comes At Night rendezőjének musicaljében is feltűnik majd Sterling K. Brown oldalán.

A Boy Erased november 15-étől lesz látható a hazai mozikban.

 

Avatar

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya