Hírek

Melissa McCarthy leveleket hamisít – Can You Ever Forgive Me? előzetes

Végre megint nem tucatvígjátékban szerepel Melissa McCarthy. A színésznőt ezúttal egy igaz történetet feldolgozó alkotásban láthatjuk, és igen meggyőzőnek ígérkezik. Előzetest kapott a Can You Ever Forgive Me?.

A megtörtént esetet feldolgozó film Lee Israel azonos címmel megjelent életrajzi könyvére épül. Az adaptáció forgatókönyvét Nicole Holofcener és Jeff Whitty írják. A rendezői székben pedig Marielle Hellert találjuk, akitől két éve egy ígéretes, de összeszedetlen első filmet kaphattunk. Ez volt A tinilány naplója.

A Can You Ever Forgive Me? a ’70-es és ’80-as években kapcsolódik be Israel életébe, akit Melissa McCarthy alakít. Az írónő kimegy a divatból, anyagi problémákkal küzd, a kiadója pedig gyakorlatilag eltanácsolja őt. Az elkeseredett nő azonban hamar új életpályát talál magának, igaz, nem éppen a legális vonalon maradva.

A múlt nagy csillagainak és híres embereinek leveleit hamisítja meg és adja el. Ahogy az persze lenni szokott, egy ideig minden rendben megy, aztán kiderül a dolog, és súlyos következményekkel találja magát szembe a főszereplő.

McCarthy mellett szerepel még a filmben Richard E. Grant, Dolly Wells, Jane Curtin, Ben Falcone, Anna Deavere Smith és Stephen Spinella. A producerek között pedig David Yarnell is ott van, aki közeli jó barátja volt az írónak, így talán a hitelesség is garantált.

A Can You Ever Forgive Me? idén ősszel érkezik a mozikba, mi pedig egészen kíváncsian várjuk a filmet.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya