Hírek

A Szezám utca alkotói perelik Melissa McCarthy tahó muppet filmjét

Pert varrtak a The Happytime Murders disztribútorainak nyakába, amiért drogoznak, szexelnek és káromkodnak a klasszikus mesefigurák.

A Szezám utca alkotói csütörtökön folyamodtak jogorvoslatért a New York-i bíróságon az idén nyáron érkező The Happytime Murders forgalmazója, az STX Entertainmenttel szemben. A kereset szerint a filmforgalmazó félrevezető marketingkampányt folytat, ami azt a téves benyomást kelti, hogy a Muppet Show-nak köze lenne a produkcióhoz.

A Melissa McCarthy nevével fémjelzett The Happytime Murders pont egy hete sokkolt minket első trailerével, ami valóban tartalmazza a film poszterén is olvasható „No Sesame. All Street.” mottót, melyet a hajdani Muppet Show kreátorai nehezményeztek.

Az STX válaszként közleményét a film egyik karakterének, Fred, az ügyvéd nevében közölte. „A stúdió nagyon élvezte a közös munkát Brian Hensonnal és a Jim Henson Companyval (az eredeti Szezám utcát gyártó vállalat – a szerk.), és hogy bemutathattuk, milyen a bábfigurák élete, amikor nem szerepelnek a gyerekek előtt” –  áll a közleményben.

„Sajnáljuk, hogy a Muppet Show készítői nem osztoznak velünk a mókában, de mi magabiztosak vagyunk a jogi pozíciónkban” – teszi hozzá Fred, az ügyvéd.

A filmet Brian Henson, az eredeti Muppet Show-t megalkotó Ben Henson fia rendezte, McCarthy oldalán pedig Maya Rudolph, Joel McHale, és Elizabeth Banks is feltűnik majd. A vígjátékot augusztus 17-én mutatják be a tengerentúlon, hazai premierdátum egyelőre nincs kitűzve.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com