Hírek

A Szezám utca alkotói perelik Melissa McCarthy tahó muppet filmjét

Pert varrtak a The Happytime Murders disztribútorainak nyakába, amiért drogoznak, szexelnek és káromkodnak a klasszikus mesefigurák.

A Szezám utca alkotói csütörtökön folyamodtak jogorvoslatért a New York-i bíróságon az idén nyáron érkező The Happytime Murders forgalmazója, az STX Entertainmenttel szemben. A kereset szerint a filmforgalmazó félrevezető marketingkampányt folytat, ami azt a téves benyomást kelti, hogy a Muppet Show-nak köze lenne a produkcióhoz.

A Melissa McCarthy nevével fémjelzett The Happytime Murders pont egy hete sokkolt minket első trailerével, ami valóban tartalmazza a film poszterén is olvasható „No Sesame. All Street.” mottót, melyet a hajdani Muppet Show kreátorai nehezményeztek.

Az STX válaszként közleményét a film egyik karakterének, Fred, az ügyvéd nevében közölte. „A stúdió nagyon élvezte a közös munkát Brian Hensonnal és a Jim Henson Companyval (az eredeti Szezám utcát gyártó vállalat – a szerk.), és hogy bemutathattuk, milyen a bábfigurák élete, amikor nem szerepelnek a gyerekek előtt” –  áll a közleményben.

„Sajnáljuk, hogy a Muppet Show készítői nem osztoznak velünk a mókában, de mi magabiztosak vagyunk a jogi pozíciónkban” – teszi hozzá Fred, az ügyvéd.

A filmet Brian Henson, az eredeti Muppet Show-t megalkotó Ben Henson fia rendezte, McCarthy oldalán pedig Maya Rudolph, Joel McHale, és Elizabeth Banks is feltűnik majd. A vígjátékot augusztus 17-én mutatják be a tengerentúlon, hazai premierdátum egyelőre nincs kitűzve.

Papp Atilla

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya