Hírek

Rozsomák az űrben?

Hogyan csatlakozik be az X-Men világa a Marvel Moziverzum 4. fázisába? A kérdés sokakat izgat. A X-Men: Sötét Főnix író/rendezője, Simon Kinberg, pedig egyre gyakrabban osztja meg véleményét a témával kapcsolatban.

A múlt évben a Fox a Disney-hez került, aminek következménye többek között, hogy az X-Men és a Fantasztikus Négyes is lopva az MCU-hoz csatlakozott. Kevin Feige egyre táguló moziverzumának új mutánsait számos titok övezi. Táptalajul szolgálva a különböző koncepcióknak.

A Fox-éra X-Men-filmjeinek végére hivatalosan pontot tesz az idén nyáron érkező, Josh Boone által rendezett, horror elemekkel jócskán fűszerezett The New Mutants.

View this post on Instagram

Mutant and proud. Happy birthday Jennifer Lawrence!

A post shared by X-Men Movies (@xmenmovies) on

Elgondolkodtató, hogy a film bemutatóját eredetileg 2018 áprilisára időzítették. A premierdátumot azonban folyamatosan eltolták, újraforgatásokról is lehetett olvasni, majd a  koronavírus-járvány írta át a menetrendet. Módosításokra így volt idejük az alkotóknak. Miközben az átvezetés után valószínűleg éveket kell várni az első MCU-féle X-Men mozira.

A 2019-ben X-Men: Sötét Főnix révén rendezőként debütáló Simon Kinberg érezhetően igyekszik az események elé menni: Több fórumon nyíltan fejezte ki szimpátiáját a Disney irányába.

Kinberg legutóbbi nyilatkozataiban kifejtette, hogy a folyamatban számára rajongóként és filmkészítőként egyaránt fontos, hogy az MCU igazán lojális a képregényekhezMiközben számos alkalommal azt is jelezte, hogy több természetfeletti és sci-fi elem őt nem ijesztené meg. Az X-Men: Sötét Főnix esetében már kétségtelenül foglalkoztatta ez az irány. (Eredetileg a nagy finálé az űrben játszódott volna.)

Kinberg, ezzel együtt, továbbra is szeretné az X-Men mutánsait az űrbe küldeni. Neki tetszik az elképzelés, hogy Rozsomákot egy űrhajón lássa. Jegyezzük meg: volt már szerencsésebb rendezői debütálás, mint az X-Men: Sötét Főnix, ami számos ponton osztotta meg a közönséget.

Kinberg, aki a 2000-es X-Men munkálataiban már részt vett forgatókönyvíróként, több természetfeletti és sci-fi elemet vinne a franchise világába. Miközben nyíltan udvarol a Disney-nek, minden bizonnyal egy X-Men film rendezői székének reményében, (amire tulajdonképpen van esélye).

Kevin Feige nyílt lapokkal játszik. A mutánsok újra bemutatására számíthat a közönség. Kinberg pedig – számomra nagyon úgy tűnik – igyekszik zászlóvivőjévé válni a folyamatnak.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com