Hírek

Rozsomák az űrben?

Hogyan csatlakozik be az X-Men világa a Marvel Moziverzum 4. fázisába? A kérdés sokakat izgat. A X-Men: Sötét Főnix író/rendezője, Simon Kinberg, pedig egyre gyakrabban osztja meg véleményét a témával kapcsolatban.

A múlt évben a Fox a Disney-hez került, aminek következménye többek között, hogy az X-Men és a Fantasztikus Négyes is lopva az MCU-hoz csatlakozott. Kevin Feige egyre táguló moziverzumának új mutánsait számos titok övezi. Táptalajul szolgálva a különböző koncepcióknak.

A Fox-éra X-Men-filmjeinek végére hivatalosan pontot tesz az idén nyáron érkező, Josh Boone által rendezett, horror elemekkel jócskán fűszerezett The New Mutants.

Elgondolkodtató, hogy a film bemutatóját eredetileg 2018 áprilisára időzítették. A premierdátumot azonban folyamatosan eltolták, újraforgatásokról is lehetett olvasni, majd a  koronavírus-járvány írta át a menetrendet. Módosításokra így volt idejük az alkotóknak. Miközben az átvezetés után valószínűleg éveket kell várni az első MCU-féle X-Men mozira.

A 2019-ben X-Men: Sötét Főnix révén rendezőként debütáló Simon Kinberg érezhetően igyekszik az események elé menni: Több fórumon nyíltan fejezte ki szimpátiáját a Disney irányába.

Kinberg legutóbbi nyilatkozataiban kifejtette, hogy a folyamatban számára rajongóként és filmkészítőként egyaránt fontos, hogy az MCU igazán lojális a képregényekhezMiközben számos alkalommal azt is jelezte, hogy több természetfeletti és sci-fi elem őt nem ijesztené meg. Az X-Men: Sötét Főnix esetében már kétségtelenül foglalkoztatta ez az irány. (Eredetileg a nagy finálé az űrben játszódott volna.)

Kinberg, ezzel együtt, továbbra is szeretné az X-Men mutánsait az űrbe küldeni. Neki tetszik az elképzelés, hogy Rozsomákot egy űrhajón lássa. Jegyezzük meg: volt már szerencsésebb rendezői debütálás, mint az X-Men: Sötét Főnix, ami számos ponton osztotta meg a közönséget.

Kinberg, aki a 2000-es X-Men munkálataiban már részt vett forgatókönyvíróként, több természetfeletti és sci-fi elemet vinne a franchise világába. Miközben nyíltan udvarol a Disney-nek, minden bizonnyal egy X-Men film rendezői székének reményében, (amire tulajdonképpen van esélye).

Kevin Feige nyílt lapokkal játszik. A mutánsok újra bemutatására számíthat a közönség. Kinberg pedig – számomra nagyon úgy tűnik – igyekszik zászlóvivőjévé válni a folyamatnak.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés