Hírek

Mert igenis vannak kukások egy csillaghajón – Star Trek: Lower Decks előzetes

Megérkezett a Star Trek: Lower Decks felnőtt animációs vígjátéksorozat első trailere. A tíz epizódból az első augusztus 6-án érkezik a CBS All Access-re.

Ha érdekel mi történik egy föderációs csillaghajón a parancsnoki hídon túl, pontosabban az alatt, akkor ez a te sorozatod! A Star Trek: Lower Decks a csillagflotta legkevésbé fontos hajóján, a U.S.S. Cerritos fedélzetén játszódik 2380-ban – írja a Deadline. A széria hősei a Kirk és Spock szemszögéből aligha látható kisegítő csapata a hajó legénységének, akiknek saját életük menedzselése mellett az űrben rájuk leselkedő veszélyekkel is meg kell küzdeniük.

A Lower Decks, vagyis alsóbb fedélzetek főszereplői Mariner, Boimler, Rutherford és Tendi. Az előzetes szerint a zászlósoknak olyan feladatokat kell ellátniuk, amik létfontosságúak, de nem valami felemelők. Valakinek mégis le kell mosnia az űrkompot és ki kell vinnie a szemetet. Ezt mutatja meg a Lower Decks és teszi ezt egy a Star Trekben eddig nem látott humoros módon.

A kissé őrült animációs sorozat producere az a Mike McMahan, aki a Rick és Morty és a Solar Opposites mögött is áll, így nem meglepő a hasonlóság. A sorozat animációja és humora is a Solar Opposites féle elborult stílusra hajaz, mégis egy teljes értékű szelete a Star Trek világának.

A Lower Decks a következő tagja a CBS saját Star Trek sorozat családjának, a Discovery és a Picard után.

A CBS-nél továbbá készülőfélben van egy olyan Star Trek széria is, ami a legendás Enterprise-on játszódik majd. A Star Trek: Strange New Worlds premierdátuma egyelőre nem ismert, de Christopher Pike-ot Anson Mount fogja alakítani, míg a fiatal Spock bőrébe Ethan Peck bújik.

Avatar

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya