Hírek

Meryl Streep a főszereplője J.J. Abrams új sorozatának

Meryl StreepMeryl Streep lesz a főszereplője az Egyesült Államokban augusztusban megjelent The Nix című regényből készülő televíziós produkciónak, egy anya-fia pszichodrámának, amelynek néhány epizódját J.J. Abrams rendezi majd.

A Variety.com értesülése szerint az Oscar-díjas színésznő a tévés adaptáció megvalósításába executive producerként is bekapcsolódik. A The Nix című regény szerzője Nathan Hill. A történet főhőse Samuel Andresen-Anderson egyetemi professzor, akit még gyermekkorában elhagyott az édesanyja. Amikor évtizedek után először bukkan fel az életében, a segítségére van szüksége, mert egy abszurd bűncselekmény elkövetésével vádolják.

Abrams, a Star Trek – Sötétségben és a Star Wars: Az ébredő Erő rendezője Bad Robot cégén keresztül producerként működik közre, és várhatóan néhány epizódot meg is rendez majd a tévésorozatból.

Meryl Streep új filmét, a Florence – A tökéletlen hangot csütörtöktől játsszák a magyar mozik.

Avatar

Szádeczky-Kardoss Klára

Szádeczky-Kardoss Klára a Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett. 2016-ban csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez. Újságírói tevékenysége mellett novellákat is ír.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya