Hírek

Meryl Streep rocker és operaénekes

Meryl Streep

Meryl StreepA háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep egy új filmjében rockert alakít, majd egy HBO-produkcióban az operasztár Maria Callast is eljátssza.

Streep lányával, Mamie Gummerrel szerepel a Diablo Cody forgatókönyvéből készülő Ricki and the Flash című vígjátékban. Streep játssza Rickit, az énekesnőt, aki karrierje kedvéért elhagyta családját, Gummer pedig szókimondó lányát, Julie-t formálja meg. Kevin Kline már tárgyal róla, hogy elvállalja Ricki megbocsátani kész volt férjének szerepét. A filmet Jonathan Demme rendezi.

A 65. születésnapját vasárnap ünneplő Streep és lánya a közelmúltban a Cannes-ban bemutatott The Homesman című Tommy Lee Jones rendezte westernben is együtt játszott a filmvásznon.

A színésznő hamarosan Maria Callas operasztárt kelti életre az HBO produkciójában, amely a Master Class című Tony-díjas Terrence McNally-színmű nyomán készül. A filmet Mike Nichols rendezi. A színésznő és a rendező mögött több nagy sikert aratott közös munka áll: a Képeslapok a szakadékból, az Angyalok Amerikában, a Silkwood és a Féltékenység.

Streep számos életrajzi filmben szerepelt már, eljátszotta Margaret Thatcher brit kormányfőt és Julia Child híres amerikai szakácsot is, akinek szakácskönyvét generációk forgatták élvezettel.

Pásztor Balázs

Pásztor Balázs újságíró, szerkesztő, tanár, édesapa. A kamera túloldalán is előfordul – ismeretterjesztő és dokumentumfilmek készítésébe kóstolt bele. Az okos és többrétegű filmeket kedveli, de a humor is fontos számára – a filmekben és az életben is.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com