Hírek

Mesés főcímmel jön Neil Gaiman Good Omens c. Amazonos sorozata

Kijött Neil Gaiman Good Omens című sorozatadaptációjának főcíme és plakátja. Az Amazonra érkező alkotás sztárparádéval és varázslatos animációkkal érkezik, ráadásul Benedict Cumberbatch lesz a Sátán.

Neil Gaiman, korunk egyik legsikeresebb és legfelkapottabb fantasy-írója még 1990-ben jelentette meg Terry Prachett-tel közösen írt könyvét, a Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch című regényt. A hosszú cím mára már csak Good Omensként él az emberekben, ez is lett az Amazon sorozatának címe.

A humoros és gazdag világvége történet angyalokkal és démonokkal, Istennel és Sátánnal van megtűzdelve. Michael Sheen és David Tennant játsszák a főszerepeket, míg Frances McDormand lesz Isten, Benedict Cumberbatch pedig a Sátán megszólaltatója. Utóbbi egy hirtelen ötlet volt, mert Gaiman sokáig nem talált megfelelő színészt a szerepre. Állítólag egy este elküldött egy emailt, amiben felkérte a szerepre a színészt, aki másnap meg is jelent a forgatáson.

A minisorozat 6 részét Douglas Mackinnon rendezte, akitől megannyi sorozatepizódot láthattunk. Többek közt ő rendezte a Sherlock egyik részét, illetve számos Ki vagy doki? epizódot is.

A forgatókönyvön természetesen Gaiman dolgozott, a sorozatot pedig ő és Terry Prachett jegyzik közösen.

A már említett sztárokon kívül szerepel még a sorozatban Jon Hamm, Miranda Richardson, Jack Whitehall, Nick Offerman, Adria Arjona, Michael McKean, Mireille Enos és Anna Maxwell Martin.

Ahogy az az alábbi főcímdalban is látható, illetve maga Gaiman elmondása alapján is, egyes szereplők animáltak lesznek. Így a Cumberbatch alakította Sátán például magán viseli a színész egyes arcjegyeit. No itt azért nem Andy Serkis Mauglijára kell gondolni, ahol a CGI és a motion-capture technika révén szinte a színészek arca köszön vissza az animált állatokról. Sokkal inkább arról van szó, hogy egyes vonások miatt könnyebb lesz belelátni a karaktereket megszólaltató alkotókat az animált vonalakba.

A Good Omens május 31-én érkezik az Amazonra. Olvasd el, mit várunk még az idei sorozattermésből!

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com