Hírek

Az Aidával indul a Metropolitan közvetítés-sorozata az Urániában

Az operarajongók láthatják többek közt a Hitchcock Marnie című filmjéből készült kortárs operát is az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Giuseppe Verdi Aida című operájának közvetítésével indul október 6-án a New York-i Metropolitan Opera Live in HD vetítéssorozata az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol tíz előadás várja az érdeklődőket a 2018/19-es évadban.

A New York-i Metropolitan Opera (Met) díjnyertes sorozata immár 13. évadát kezdi meg októberben – olvasható az Uránia Nemzeti Filmszínház tájékoztatójában.

Az idei évad során tíz élő közvetítést, köztük négy új bemutatót élvezhetnek a Metropolitanből az operarajongók a világ legjobb énekeseivel. Elsőként a nagyszabású Aidát láthatják Anna Netrebko főszereplésével. Október 20-án közvetítik Camille Saint-Saëns Sámson és Delila című operáját, amelynek címszerepeit Roberto Alagna és Elina Garanca alakítja.

Először mutatják be Nico Muhly kortárs zeneszerző Hitchcock Marnie című filmjéből készült operaelőadását Isabel Leonarddal a főszerepben. Új bemutató lesz még Verdi Traviátája december 15-én Diana Damrau-val és Juan Diego Flórezzel a főszerepben.

Ugyancsak premier lesz január 12-én Francesco Cilea olasz zeneszerző Adriana Lecouvreur című romantikus operájának előadása. Az Anna Netrebko által alakított címszereplő szerelmét, Mauriziót a lengyel Piotr Beczala énekli, az intrikus Bouillon hercegnét Anita Rahvelisvili formálja meg, Michonnet-ként pedig Ambrogio Maestri lép színpadra.

Az Aida és a négy új produkció mellett a közönség most először láthatja majd a mozikban Poulenc A kármeliták című 20. századi mesterművét, amelynek karmestere Yannick Nézet-Séguin, a Met új zenei igazgatója lesz. Ezeken kívül még négy felújított előadással készülnek az idei évadban: Puccinitől A Nyugat lányával, Bizet-től a Carmennel, Donizettitől Az ezred lányával és Wagnertől A walkürrel.

A Metropolitan Opera előadásait több mint 70 ország több mint 2200 mozijában vetítik.