Hírek

Mexikó sem maradhat ki a drogháborúkból – Narcos: Mexico előzetes

A Netflix sorozatának új évada ezúttal a mexikói drogháborút mutatja be a nézőnek. A Narcos: Mexico teljes előzetese pedig a megszokott minőséget ígéri. Főszerepben Diego Luna és Michael Peña.

A Narcos az elmúlt évek egyik legjobb sorozata. Az igaz történeteket feldolgozó évadok körömlerágósan izgalmasak, átgondoltak, mély karakterekkel dolgoznak és szép egyensúlyban tárják elénk a jót és a rosszat. Láthatjuk a világ legnagyobb drogkartelljeinek felemelkedését és bukását – azok vezetőinek és az utánuk nyomozó DEA amerikai ügynökök szemein keresztül.

Míg a Netflix sorozatának első két évada Pablo Escobar köré épült, a harmadik pedig a Cali-kartellt járta körül, addig az új, 4. évad Mexikóban játszódik. Időben is ugrunk egy kicsit, hiszen visszatérünk a ’80-as évekbe.

Ebből persze adódik, hogy az eddigi évadokban főszerepet kapó Javier Peña (Pedro Pascal) nem tér vissza a kisképernyőre, de egyet se búsuljunk! Itt lesz nekünk a mexikói fű (később pedig kokain) királyát alakító Diego Luna és az őrá vadászó Michael Peña.

A Narcos: Mexico a Guadalajara kartell megalakulását és véres uralmát mutatja be. Hatalom, erőszak, fegyverek, izgalom és drog minden mennyiségben. Hiába láttuk már mindezt az előző évadokban, mi így is tűkön ülünk. Talán éppen azért, mert mindezt már láthattuk és tudjuk is, hogy mennyire jól összerakott újabb évadnak nézünk elébe.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=119&v=VBLcYJ7C4F0

A sorozat november 16-án folytatódik, az évad pedig a megszokott 10 résszel jelentkezik majd.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya