Hírek

Mexikó sem maradhat ki a drogháborúkból – Narcos: Mexico előzetes

A Netflix sorozatának új évada ezúttal a mexikói drogháborút mutatja be a nézőnek. A Narcos: Mexico teljes előzetese pedig a megszokott minőséget ígéri. Főszerepben Diego Luna és Michael Peña.

A Narcos az elmúlt évek egyik legjobb sorozata. Az igaz történeteket feldolgozó évadok körömlerágósan izgalmasak, átgondoltak, mély karakterekkel dolgoznak és szép egyensúlyban tárják elénk a jót és a rosszat. Láthatjuk a világ legnagyobb drogkartelljeinek felemelkedését és bukását – azok vezetőinek és az utánuk nyomozó DEA amerikai ügynökök szemein keresztül.

Míg a Netflix sorozatának első két évada Pablo Escobar köré épült, a harmadik pedig a Cali-kartellt járta körül, addig az új, 4. évad Mexikóban játszódik. Időben is ugrunk egy kicsit, hiszen visszatérünk a ’80-as évekbe.

Ebből persze adódik, hogy az eddigi évadokban főszerepet kapó Javier Peña (Pedro Pascal) nem tér vissza a kisképernyőre, de egyet se búsuljunk! Itt lesz nekünk a mexikói fű (később pedig kokain) királyát alakító Diego Luna és az őrá vadászó Michael Peña.

A Narcos: Mexico a Guadalajara kartell megalakulását és véres uralmát mutatja be. Hatalom, erőszak, fegyverek, izgalom és drog minden mennyiségben. Hiába láttuk már mindezt az előző évadokban, mi így is tűkön ülünk. Talán éppen azért, mert mindezt már láthattuk és tudjuk is, hogy mennyire jól összerakott újabb évadnak nézünk elébe.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=119&v=VBLcYJ7C4F0

A sorozat november 16-án folytatódik, az évad pedig a megszokott 10 résszel jelentkezik majd.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya