Hírek

Cannes 2019: Mi hír a cannes-i Filmvásáron?

Chris Pine Lengyelországban rekedt katona? Tommy Lee Jones bukott filmcsillag, aki a maffiavezér Morgan Freemannel indul lélektani utazásra? Tényleg veszélyes rádudálni Russell Crowe-ra? A cannes-i Filmvásáron ezek a filmek is partnereket keresnek, hogy idővel moziba kerülve mind megbizonyosodjunk arról, vajon miféle történet sül ki ezekből az ötletekből.

Egy hét sincs már hátra a 2019-es cannes-i filmfesztiválig (május 14-én kezdődik), így egyre több olyan filmről hull le a lepel, amely nem a fesztivál versenyében kíván megmérkőzni, hanem annak kísérőprogramjára érkezik: a Filmvásárra. A Filmvásár (Marché du Film) esélyt ad az íróknak, rendezőknek, producereknek, hogy bővítsék nemzetközi kapcsolati hálójukat, partnereket találjanak a filmötleteikhez, vagy forgalmazót a már elkészült alkotásaikhoz. Néhány ígéretes filmről már lehet is tudni részleteket, ezekből következik egy kisebb válogatás.

The Comeback Trail

Tommy Lee Jones, Morgan Freeman és Robert De Niro összeáll egy akcióvígjáték erejéig. A történet szerint Max Barber hatalmas összegekkel tartozik egy maffiavezérnek. Hogy ezt rendezze, biztosítási csalást készül elkövetni, amihez felbérli az öngyilkos hajlamú filmcsillagot, Duke Montanát. A terv azonban, hogy a kamu western forgatása közben „véletlenül” lelőjék a színészt, nem épp az elvártaknak megfelelően alakul, végül mindhárman lélektani utazásba kezdenek.

A filmet George Callo rendezi és írja, társíró Josh Posner lesz, a forgatókönyv az 1982-es The Comeback Trailt veszi alapul. A forgatás idén júniusban veheti kezdetét Új-Mexikóban.

Violence of Action

Chris Pine lesz a főszereplője az akcióthrillernek, amely egy katona balul elsült küldetését követi. James Reed tengerészgyalogos, ám miután menesztik, beáll egy félkatonai szervezethez, hiszen csakis fegyverrel tudja keresni a kenyerét, hogy ellássa a családját. Az első küldetésük Lengyelországba viszi, ahol hamar egyedül és csapdában találja magát. Túl kell élnie a kelet-európai vadont, hogy rájöhessen, ki és miért árulta el.

A Violence of Actiont Tarik Saleh rendezi J. P. Davis forgatókönyve alapján. A forgatást várhatóan idén ősszel kezdik.

Unhinged

Az Oscar-díjas Russell Crowe egy olyan pszichothriller főszereplője lesz, amely egy egyszerű, hétköznapi helyzetet forgat ki – mi történik, ha rosszkor, rossz emberre dudálunk rá? Egy anya lesz az, aki megtapasztalja, mi történik akkor, ha nem a megfelelő pillanatban nyomjuk a dudát Crowe-nak.

Az Unhinged a Solstice Studios első gyártásba kerülő filmje lesz. Derrick Borte rendezi, a forgatókönyvét Carl Ellsworth írja, a produceri feladatokat pedig Lisa Ellzey látja el. A forgatást július 15-én kezdik New Orleansban, a film a tervek szerint 2020 harmadik negyedévében kerül mozikba.

Turn of Mind

Ez a film is pszichothriller lesz, ám egy Alzheimer-kórban szenvedő doktornővel a főszerepben. Az Annette Bening játszotta orvos, aki egész életében az elméjére támaszkodott, most a tiszta pillanataiban arra próbál rájönni, hogy vajon tényleg igaz-e az, amivel a rendőrség vádolja: megölt egy embert? Vagy csak felültetik kihasználva a betegségét?

Beninggel együtt Michelle Pfeiffer is aláírt a film főszerepére, amit Gideon Raff rendez. A forgatókönyvet a Pulitzer-díjas Doug Wright írja Alice LaPlante azonos című bestsellere alapján. Raff úgy írja le a filmjét, mint „egy torz barátság története két briliáns, eszes nő között, akiket az egymás iránt érzett szeretetük és irigységük köt össze.”

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com