Hírek

Michael B. Jordan a Gettómilliomos rendezőjének következő filmjében szerepel

A Methuselah főszereplője lesz Apollo fia, vagyis Michael B. Jordan. Danny Boyle filmje már most nagy változásokon megy keresztül.

Danny Boyle Michael B. Jordant rendezi a Methuselah, azaz Matuzsálem című filmben. Simon Beaufoy, aki dolgozott Boyle-al a Gettómilliomosban és a 127 órában is, fogja írni a forgatókönyvet. (Apropó 127 óra! Hallottad már a Filmtekercs legújabb podcastjét?)

Nem kell ahhoz nagy képzelőerő, hogy a cím hallatán rájöjjünk, hogy a film a bibliai 969 éves Matuzsálemről szól. A Variety értesülései szerint ez a koncepció változni fog.

A Warner Brothers eredeti terve valóban a nagy kort megélt ószövetségi ősapa filmrevitele volt, de a Methuselah egy teljesen új irányt fog venni. Hogy mi is ez az irány, egyelőre nem tudjuk.

A Methuselah főszerepét eredetileg Tom Cruise-nak szánták, mivel a stúdió egy a jövőben franchise méretűvé bővülő lehetőséget látott a koncepcióban. A Creed: Apollo fia és a második rész sikere után mégis nagyobb potenciált láttak Jordanben. A Marvel moziuniverzumában Fekete párduc ellenfelét, Kocolót játszó színész így remek választásnak tűnt ehhez a bibliai világhoz is. A következőkben a színész szerepelni fog az idén érkező Without Remorse című bosszúfilmben, de David O. Russell cím nélküli projektjében is feltűnik majd. Az Amerikai botrányt is rendező Russell filmjében ráadásul Christian Bale és Margot Robbie ellenlábasaként.

Egy rocksztár filmrendező angolos eleganciával – Danny Boyle filmjei

Danny Boyle számára a Methuselah a visszatérést jelenti az első ligába. Két évvel ezelőtt került a mozikba a Beatlesnek hommage-t állító Yesterday, közvetlenül előtte pedig a Trainspotting folytatása, a T2. Boyle volt az első számú kiszemelt a következő Bond film, a Nincs idő meghalni rendezésére is, de kreatív különbségekre hivatkozva Cary Joji Fukunaga ölében landolt az ötvenedik James Bond film.

Avatar

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya