Hírek

Michael B. Jordan lehet a fekete Superman

Úgy tűnik, igazak a pletykák, Michael B. Jordanből tényleg Superman lesz, bár nem abban a formában, ahogy sokan gondolták. A Collider értesülései alapján, a színész-rendező Outlier Society nevű produkciós cége áll a  „Fekete Superman” mögött, ami limitált sorozatként ölt majd formát az HBO Max-on. 

A Jordan nevével fémjlezett produkció tehát nem összekeverendő  Ta-Nehisi Coates Warner Bros. számára készülő, szintén színesbőrű hőst exponáló Superman-filmjével. Már csak azért sem, mert Jordan sorozata nem a klasszikus Supermant, azaz  Clark Kent karakterét gondolja újra.  Főszereplője ugyanis Val-Zod, egy színesbőrű kriptoni, aki először 2014-ben tűnt fel a DC Föld 2-es multiverzumában.

Míg a Fekete Párduc írójaként elhíresült Coates egy eredettörténetet akar elmesélni, Jordan filmjének főszereplője egy, a képregényben is színesbőrűként ábrázolt karakter.

Noha eredetileg nem volt világos, hogy a Val-Zod projekt film vagy sorozat lesz-e, mostmár ez utóbbi tűnik valószínűnek. A produkció jelenleg még korai fázisban, a forgatókönyvírás szakaszánál tart, a hírek szerint a főszerepet a jelenleg rendezői debütjén (Creed III.)  dolgozó Jordan fogja játszani. „Fontos, hogy az emberek olyan szerepekben lássák magukat, amelyekben egyébként nem látnák. A következő generáció, aki nem gondolta, hogy ezt el lehet érni, most meg ezen gondolkodik, erről álmodozik. “- mondta Jordan még áprilisban a Hollywood Reporter-nek,  a Bűntudat nélkül című film kampánya során.

Az Outliner Society által gyártott filmek között szerepel a Bűntudat nélkül, a Just Mercy, az HBO Fahrenheit 451 című filmje, valamint Denzel Washington közelgő A Journal for Jordan című drámája, amiben  Michael B. Jordan egy katonát fog alakítani.

 

 

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com