Hírek

Michael Caine imádja a The Crownt, épp első thrillerén dolgozik és fogalma sincs, miről szól a Tenet

Michael Caine egy friss interjúban beszélt a Tenetről és Nonalről, készülő könyvéről és arról, miket szeret nézni.

A The Hindunak adott interjút a napokban a kétszeres Oscar-díjas színészóriás, aki 87 évesen is igen aktív. Michael Caine-t utoljára két éve láthattuk A tolvajok királyában, de idén is érkezett már filmje, csak sajnos nem a hazai mozikba. Pedig Brenda Chapman családi alkotása, a Come Away egy szívet melengető mesének tűnik Alíz és Pán Péter karaktereinek összerakásával. Caine mellett ráadásul Angelina Jolie és David Oyelowo vezetik a stáblistát, úgyhogy reméljük, egyszer hozzánk is eljut a film.

Ezeken felül pedig ha minden jól megy, és ha a koronavírus miatti csúszások nem érintik súlyosan a színész filmjeit, akár másik öt alkotásban is láthatjuk őt még idén. Az érkező alkotások között is természetesen a legizgalmasabbnak egyelőre Christopher Nolan Tenet című filmje ígérkezik, amely egyelőre úgy tűnik, tartja a július közepi premierdátumot. Caine egyébként az interjúban elmondta, hogy a mai napig nem tudja, miről is szól a film; Nolan ugyanis csak a forgatókönyv azon lapjait adta át neki, amelyben ő szerepel. A színész azt mondta, hogy mindössze egy napig forgatott és csak John David Washingtonnal dolgozott együtt. A nagy titkolózás egyébként az egész projektre kiterjed. Hiába az első előzetes, a Tenet története még mindig elég homályos, ráadásul anno az egyik főszereplő Robert Pattinson is csak egy szobába zárva olvashatta el a forgatókönyvet.

Caine egyébként nagy múltú munkakapcsolatot ápol Nolannel, hiszen amióta először közösen dolgoztak az első Batman filmen, a színész azóta egy rövid dokumentumfilmen kívül a rendező összes alkotásában szerepelt. Még a Dunkirkben is kapott egy narrációs szerepet. Filmes berkekben Nolan szerencse kabalájának számít a közel 90 éves színész.

A Tenet mellett érkezik egy családi fantasy, a Four Kids and It, egy Twist Oliver-feldolgozás, egy középkori történelmi dráma (Medieval) és egy vígjáték-dráma is, amelyben egy idős írót alakít, aki utolsó könyvturnéjára indul. Ez esz a Best Sellers, amelyben Aubrey Plaza csatlakozik a színészhez.

Ha pedig az egyszerre futó filmes projektek ne lennének elegek, Caine életében először nekiült, hogy fikciós könyvet is írjon a számos életrajzi alkotást követően. A színész elmondása szerint már nem igazán olvas nehéz szépirodalmat, inkább a thrillerek és a krimik érdeklik. Ezen a vonalon maradva érkezik első thrillere is, amely az If You Don’t Want To Die (Ha nem akarsz meghalni) címet viseli majd.

Kingsman-hét: Alfie örök – Michael Caine vígjátékszerepei

Amikor pedig se nem ír, se nem dolgozik, szívesen néz sorozatokat a filmes ikon. Elmondása szerint az Amazon Jack Ryan-sorozata nagyon megfogta őt, ebben egyébként John Krasinski alakítja Tom Clancy híres karakterét. De ami talán ennél is jobban elvarázsolta az angol színészt, az a Netflix The Crown című showja. Ugyan még csak néhány részen van túl, állítása szerint minden alkalommal tanul valami újat a brit királyi családról, holott azt hitte, ha valaki, akkor ő mindent tud II. Erzsébetről és a családjáról.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya