Hírek

Michael Douglas után egy bírónő lesz a törvény ökle

A nyolcvanas évek újabb filmjére vetettek szemet kortárs alkotók, ezúttal Peter Hyams thriller-drámájából, a Michael Douglas főszereplésével bemutatott A törvény ökléből (1983) készül egy új verzió – írja a Comingsoon.

A szériáért az Oscar-jelölt forgatókönyvíró Sheldon Turner (Egek ura), valamint A Grace klinika írója, Jennifer Klein felel majd, egyszerű feldolgozás helyett viszont most sorozatra átültetett verziót kapunk, ráadásul az eredetitől eltérően, női főhőssel.

Az azonos címen futott film bőven szolgáltat alapanyagot egy – akár több évadig elhúzódó – sorozathoz. A történet középpontjában egy elismert szövetségi fellebbviteli bíró(nő) áll, aki megelégeli, hogy a rendszer miatt nem mindig tudja elítélni azokat, akik valóban bűnösök, és úgy dönt, többé nem hagyja annyiban a dolgot. Egy, a hivatalos kereteken kívül, titokban működő bírói csoportosulás segítségével megpróbálja helyrehozni a jogrendszer hibáit, és illegális módszerekkel kiiktatni a társadalomra veszélyes, mégis szabadlábon lévő bűnösöket, közben pedig abban bizakodik, hogy ez a magánéletében is változásokat hoz majd.

Míg az eredeti filmben a főhős, Steve Hardin, legnagyobb gondját az okozza, hogy az árnyékrendszer is tévedhet, csak ebben az esetben egy tévesen bűnösnek kikiáltott ember életét készülnek elvenni, addig a sorozat kapcsán egyelőre nincs szó ilyen történetszálról, bár feltételezhetően ott is elkerülhetetlenné válik ennek a morális dilemmának a felemerülése, főként ha a nézettségi adatok indokolttá teszik további évadok készítését.

Hogy ki lesz, aki Michael Douglas nyomdokaiba lép a The Star Chamber főszereplőjeként az Amazon Studios és a Fox 21 TV Studios koprodukciójában készülő szériának, azt egyelőre még nem tudni, mint ahogy azt sem, hogy a fő koncepción túl mennyire lesz hű az alapanyaghoz a sorozat. Bár a film egyik producereként is dolgozó Ileen Maisel bevonása a produkcióba bizakodásra adhat okot azoknak, akik szerették az 1983-as alkotást.

Nardai Dorina

Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com