Hírek

Michael Fassbender egyszerre videójáték- és Shakespeare hős

macbeth1Úgy tűnik Michael Fassbender továbbra is a nagyköltségvetésű szuperprodukciók és minden bizonnyal nagyobb színészi teljesítményt igénylő drámák között egyensúlyoz. A készülőfélben van Terrence Malick Weightless munkacímű filmje, a népszerű számítógépes játék, az Assassin’s Creed moziváltozata, és a színész Prometheus 2-ben is szerepel majd. A magyar mozikban pedig leghamarabb a Macbeth-ben láthatjuk Marion Cotillard oldalán.

Új infók és egy karakterfotó jelent meg a Michael Fassbender főszereplésével készülő Assassin’s Creed-filmhez. Látszólag eddig a projekt kissé hánytatott sorsú volt. Még 2013-ban érkezett a hír, hogy Fassbender leszerződött a filmre, és a bemutatót idén tervezték. Viszont a forgatókönyvet többször át kellett írni, és a rendezőt is csak tavaly találták meg az ausztrál Justin Kurzel személyében. A forgatást jövő héten kezdik, és látványfilm leghamarabb 2016 decemberében kerülhet mozikba. Fassbender egy új, a videójátékból nem ismer Callum Lynch nevű karaktert alakít majd, aki felfedezi, hogy ősei mind bérgyilkosok voltak, és a bőrükbe bújva kell végrehajtania kalandos küldetéseit.

assassins_creed

Tegnap jelentette be Ridley Scottt, hogy most már egészen biztos, hogy a Prometheus 2 lesz a következő filmje. Eddig csak találgatni lehetett, mikorra várható a film, hiszen szó volt róla, hogy Scott csak producerként vállal benne szerepet. A híreszteléseknek ellentmondva most kiderül, mégis ő rendezi a filmet, és már helyszíneket keres a forgatáshoz, amit jövő év elején tudnak elkezdeni. A sietség oka állítólag az, hogy Ridley Scott ragaszkodik hozzá, hogy a Prometheus 2-t előbb mutassák be, mint az Alien 5-öt, amit Neill Blomkamp rendez majd. Fassbender David szerepében tér majd vissza.

Ne feledkezzünk a Cannes-ban bemutatott Macbethől sem, ami Fassbender, Cotillard és az Assassin’s Creedet rendező Justin Kurzel másik együttműködése. Az adaptáció magyar premierje október 8. és 11. között megrendezett Mozinet Filmnapokon lesz, széles körben pedig október 29-én mutatják be. Mutatjuk a magyar feliratos előzetest:

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.