Hírek

Michael Fassbenderrel és a Hetedik írójával jöhet David Fincher új filmje

14 év után úgy tűnik, összejön David Fincher dédelgetett projektje. A The Killer ráadásul a Hetedik írójától érkezik, a rendező pedig Michael Fassbendert szeretné a főszerepre – írja a Collider.

Újabb nagy dobásra készül David Fincher. A thrillerek mestere egy közel másfél évtizede futó alkotásba kezdhet végre bele. Az eredetileg a Paramount égisze alatt készülő projekt mostanra új otthonra talált egy igen csak ütős gárdával maga mögött.

A Netflixhez kerülő The Killer ugyanis összehozza Finchert és a Hetediket is író Andrew Kevin Walkert. A főszerepben pedig a kétszeres Oscar-jelölt Michael Fassbendert láthatjuk majd.

A színész ugyan nem az első választás volt a szerepre, hiszen az elmúlt bő évtized alatt Brad Pitt neve is felkerült már a stáblista élére, mi izgatottan várjuk a két kivételes alkotó legelső közös filmjét. Amennyiben beigazolódnak a jelenlegi casting pletykák.

A történet egy kegyetlen orgyilkosról szól, aki életközépi válsága miatt kezdi egyre nehezebben elvégezni a munkáját. A korral ugyanis egyre nehezebben veszi munkájának súlyát és a korábban ismeretlen morális kérdőjeleket. Ezek alapján pedig az új darab szépen illeszkedik majd Fincher munkásságába, miközben valami újat mutat majd.

David Fincher filmjei Z-től A-ig

Fincher egyébként nem először dolgozik majd együtt a streaming óriással. A Netflix égisze alatt készítette el a Mindhunter című kiváló sorozatot, amely sajnos nem valószínű, hogy (egyhamar) megéli a harmadik évadot. De az idei Oscar-díj egyik legnagyobb esélyese, a Mank is a rendező műve. A kollaboráció pedig nem ért véget, hiszen az alkotó nemrég írt alá egy 4 projektes szerződést a Netflix vezetőségével.

A The Killer főszerepére kinézett Michael Fassbendert 2019-ben láthattuk utoljára a moziban, Magneto szerepében. Hamarosan azonban Taika Waititi sport-vígjátékéban szerepel majd: ez lesz a Next Goal Wins. De a Kung Fury 2-ben, illetve Mel Gibson western remake-jében is felbukkan majd központi szereplőként.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés